Mada visuomet susijusi su istorija, o ji aiškiai atgimė „Dior“ saulės akinių kolekcijoje, kurioje matoma aliuzija į aštuntąjį dešimtmetį: pabrėžiamos dailios formos ir ryškios detalės, kaip pvz., metalinės plokštelės. Klasikinių spalvų paletėje derinami margi akinių rėmai su tamsiai rudais violetiniais lęšiais, pilkai rudi - su mėlynai pilkais lęšiais ir pan.

Vyriškoje kolekcijoje „Dior Black Tie“ vyrauja piloto tipo akiniai bei klasikinių spalvų deriniai.

„Gucci“ saulės akinių ir optinių rėmelių kolekcijos išsiskiria ypatingais modeliais, dekoruotais istorinę reikšmę turinčiais motyvais. Tokią dekoracijų tematiką pasiūlė „Florentine“ mados namai, siekdami akcentuoti „Gucci“ mados namų prabangą ir eleganciją.

Istorinis „Gucci“ logotipas kaip ornamentas ligi šiol buvo naudojamas tik vyriškoje akinių linijoje, o dabar tampa naujos moteriškų aksesuarų linijos puošmena. 1950 metais Guccio Gucci pristatė naują mados namų ornamentą – riterį, nešantį lagaminus. Šis motyvas sukurtas remiantis vietine legenda, pasak kurios, Gucci šeima buvo Renesanso laikų karališkos šeimos balniai. Šalia riterio yra rožė ir vairas, simbolizuojantys rafinuotumą ir šeimos įtakingumą.

Giorgio Armani naujos 2009-ųjų saulės akinių kolekcijoje klasika derinama su retro stiliumi. Pavasariui siūlomi masyvūs, apvalūs, nepriekaištingo septintojo dešimtmečio stiliaus moteriški saulės akiniai. O vyrams - kvadratiniai plastikiniai akiniai. Jų vyris – stilizuota metalinė strėlė, dekoratyvinė detalė, atsiradusi dešimtajame dešimtmetyje, pritaikyta ir šiuolaikiniam stiliui.

Į istoriją atsigręžė ir „Emporio Armani“ - kolekcija dvelkia septintojo dešimtmečio tendencijomis: ovalo formos rėmai slepia akis, o akinių kojeles puošia pažįstamas reljefinis metalinis erelio logotipas. Elegantišką įvaizdį kuria spalvų deriniai: klasikinė juoda derinama su pilka, bordo su juoda, alyvinė su juoda, galima rasti ir tradicinį juodos bei baltos spalvų derinį, taip pat šį sezoną ypač madingos violetinės bei tamsiai violetinės spalvų derinius.

Moteriškų „Yves Saint Laurent“ (YSL) akinių kolekcijoje elegantiškos retro formos derinamos su įmantriomis detalėmis. Akinių rėmelių apvadą, atkartojantį krokodilo odos motyvus, įkvėpė YSL papuošalų linija. Masyvūs retro stiliaus akiniai, pažymėti stilizuota „Y“ raide – užuomina į „YSL“ logotipą. Šiuos modelius puošia Swarovski kristalai.

2009–ųjų pavasariui dizaineris Marcas Jacobsas taip pat siūlo vintage stiliaus saulės akinių ir optinių rėmelių kolekciją. Plastikiniai moteriški saulės akiniai pasižymi geometrine forma, plokščiu dizainu bei siauromis kojelėmis, pritvirtintomis rėmų viršuje, todėl sukuria griežtą aštuntojo dešimtmečio įvaizdį.

Vyrams siūlomi plastikiniai, masyvūs piloto tipo akiniai. Spalvų gamoje dominuoja juodos, rusvai gelsvos, rudos, pilkos, smėlio ir mėlynos spalvos tonai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją