Taip pat kolekcijoje yra amerikiečio Rudi Gernreicho, kuris pirmasis sukūrė maudymosi kostiumėlį be viršutinės dalies, bei revoliuciniai Normos Kamali ir Issey Miyake kūriniai iš primityvių, rankų darbo medžiagų, rašo telegraph.co.uk.

Aukcione parduodamoje kolekcijoje yra Vivienne Westwood 1977 metų darbai (FOTO 1) (FOTO 2), įskaitant ir relikvijas iš daug dėmesio sulaukusių kolekcijų “Seditionaries”, “Witches”, “Savages” ir “Pirates”.

Vienas brangiausių ir neįprasčiausių aukcione parduodamų daiktų yra Paryžiuje ispanų dizainerio “Pakvaišusio Paco” Rabanne 1967 metais sukurta, 10 tūkst. svarų sterlingų (apie 44 tūkst.litų ) įvertinta ilga, “kosminio amžiaus” vestuvinė suknelė.

Ši neįprasta suknele papuošta mažais baltos odos trikampiais ir aliuminiu. Manoma, kad vestuvinę suknelę užsisakė viena Artimųjų Rytų nuotaka, tačiau niekada jos nevilkėjo. Niekas nevilkėjo ir pamergei skirtos gladiatorių aprangą primenančios mini suknelės iš žalvario smeigtukais sukabintų aliuminio plokštelių, kuri aukcione parduodama už 8 tūkst. svarų sterlingų (apie 34 tūkst. litų).

Aukciono dalyviams siūloma už 6 tūkst. svarų sterlingų (apie 26 tūkst. litų) įsigyti ir kitą 1967 m. Paco Rabanne Brigittai Bardot sukurtą ir jos dėvėtą juodos odos, aliuminiu puoštą švarkelį (FOTO).

Šiais metais mirusio “couturier” meistro Yves Saint Laurento kūrybą pristato drabužiai iš jo 1968 m. kolekcijos “Safari Rive Gauche” - smėlio spalvos, medvilninis, suvarstomas vakarinis švarkelis ir plačios, niekuomet nedėvėtos, prie blauzdų susegamos kelnės, kurios įvertintos 1,5 tūkst. svarų sterlingų (apie 6,5 tūkst. litų) (FOTO) 7 deš. šią kolekciją labai išpopuliarino manekenės Veruschka nuotraukos.

Aukciono dalyviai galės varžytis dėl rokenrolo atlikėjo Sly Stone iš grupės “Sly & The Family Stone” scenos kostiumų, kurių tarpe yra juodos odos “šekspyriškas” švarkelis su sąsagomis ir karoliukais bei kutais puošta “Navajo” liemenė.

Taip pat aukcione parduodama Azzedine Alaia 1986 m. sukurta aptempta suknelė su spirale vingiuojančiu užtrauktuku bei kapišonu (FOTO), kurią dėvėjo Grace Jones. Azzedine Alaia ne tik pirmasis atkreipė dėmesį į kūną, bet ir pirmasis, kuris pavertė kapišoną madingų drabužių dalimi.

Parduodamoje kolekcijoje yra ir gerai žinomi Giannio Versace kūriniai, kaip kad jo Elizabeth Hurley kurta aukso (FOTO) ir juodos spalvos odos suknelė su sagtimis (FOTO) bei Ossie Clarkui pasiūtas pitono odos paltas.

Šiuolaikiškesni parduodamos mados kolekcijos vienetai yra iš amerikiečio dizainerio Marco Jacobso 1991-1999 m. Perry Ellis kurtos kolekcijos “Grunge” ir Karlo Lagerfeldo 1990-aisias metais “Chanel” sukurti balto vinilo ir juodo kailio „mėnulio batai“ (FOTO). Manoma, kad aukcione šie mados kūriniai bus parduoti už 600 ar 700 svarų sterlingų (apie 2,6 tūkst. – 3 tūkst. litų).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją