„[moment] - nestandartinis mados renginys, erdvė pasirodyti jauniems ir talentingiems dizaineriams. Plėsdamas savo ribas kasmet, festivalis tapo savotišku meno eksperimentu, kuris suvienija individualias skirtingų menininkų vizijas vienoje vietoje“, - aiškina renginio organizatorius, mados prodiuseris Damienas Carlier.

Pirmą kartą Rygoje [moment] shot by mareunrol`s pristatys naujausią garsių Latvijos menininkų mareunrol`s kolekciją „Private Detective“, kuri bus parodyta ne tik tradiciniame mados pasirodyme, bet taip pat ir fotografijų parodoje bei trumpametražiame mados filme, kuris jau dalyvavo ASVOFF mados filmų festivalyje Paryžiuje.

Ypatingas dėmesys festivalyje skirtas aksesuarams – Justin Smith iš Didžiosios Britanijos pristatys naujausią savo skrybėlių kolekciją „Kaleidoscope“, ruso Sergei Grinko kolekcijoje „Lady of Camellias“ bus tiek vėrinių ir auskarų, tiek šalikų ir piniginių, portugalas Valentim Quaresma pademonstruos išskirtingai elegantišką papuošalų kolekciją.

Festivalio programoje bus niekada anksčiau neeksponuotų fotografijų – Monikos Pormale debiutas fotografijoje, Ievos Epnere juodai baltos fotografijos serija „Circus“, Kaspars Lielgalvis darbų paroda „Private detective“ ir Asa Johansson iš Švedijos paroda, pavadinta „Her Portraits“.

[moment] shot by mareunrol`s pristatys Austrijos DJ ir muzikos prodiuserį Diskokaine (kūrusį premiksus Moby, „Latterboys“, Sally Shapiro), Kap10kurt iš Niujorko (dabar kuriantį remiksus „Depeche mode“), švedus „Pacific!“ ir „Somadrone“ iš Airijos, pasirodančius kartu su VJ Eogan Kidney.

Mados gerbėjai galės mėgautis ir filmais, kuriuose pagrindinis dėmesys skiriamas jų aistrai – bus rodomi filmai iš tarptautinio filmų festivalio „A Shaded View on Fashion Film“, taip pat trumpametražis Kristīne Kursišafilmas „Private Detective“.

Renginį organizuoja Damien Carlier, belgų mados prodiuseris, gyvenantis Latvijoje, Alise Gelze, Latvijos prodiuserė, aktyviai dirbanti filmų industrijoje, bei projektų vadovė Guntra Lipska. Scenografija rūpinasi Rudolfas Bekic, Austrijos menininkas, kuris sėkmingai kūrė scenografiją operoms, teatrams ir parodoms ne tik Latvijoje, bet ir Austrijoje bei Vokietijoje.

Tai jau ketvirtasis [moment] Rygoje. Pirmasis buvo organizuotas 2006 metų lapkritį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją