Pirmiausia pasakysime banalią tiesą: gražios eisenos paslaptis – taisyklinga laikysena, rašo pravda.ru. Tai pasakytų bet kuris choreografas ir profesionalus šokėjas. Modelių mokykloje ypatingas dėmesys skiriamas būtent eisenai, rašo pravda.ru.

Vienas pratimų, kuriuos verčia daryti namie iki išsekimo, yra toks: reikia atsistoti profiliu priešais veidrodį ir pažvelgti ten, kur siena susieina su lubomis tiesiai priešais jus. Pakelti smakrą žvilgsnio kryptimi. Jis sudaro kampą su kūnu.

Sulig smakro pakėlimu pakeliame ir krūtinę, ištiesiname nugarą, išlyginame pečius, nuleidžiame juos žemyn, įtraukiame pilvą. Įsimename padėtį. O dabar vaikštome tiesia linija, kol nuvargstame.

Štai paprasčiausias pratimas iš modelių mokyklos, kurį reikia išmokti taip, kad jis taptų automatišku – taip ir turite judėti gatvėje. Eisena – tai esmė. O dabar pakalbėkime apie detales: drabužius ir avalynę, kuri teisingai parinkta vizualiai lieknina ir ilgina kojas.

“Nepjaustykite“ kūno

Pirmoji taisyklė. Jūsų figūra neturi būti „padalinta“. Rinkitės vienos spalvinės gamos drabužius. Pamirškite kontrastą baltas viršus – juoda apačia. Bjauresnį derinį, kuris lengvai gali sugadinti bet kokią dailią figūrą, sunku ir sugalvoti.

Pagrindinis visų stilistų ir modeliuotojų patarimas vienas: drabužiuose venkite horizontalių linijų. Jos mus „prižemina“, dalija į dalis, o kojų bei figūros tai anaiptol nepaverčia lieknesnėmis. Dryžuotas palaidines nesibaiminamos gali dėvėti tik aukštos ir labai lieknos merginos.

Ypač kontrastingų derinių reikia vengti neaukštoms merginoms: jie dukart vizualiai sutrumpina kojas. Daugybė dekoracijų, aplikacijų, puošmenų ant batelių taip pat gali sutrumpinti kojas, nes vėlgi „dalina“ figūrą.

Batelių linija turi būti ilga. „Nepjaustykite“ kojos dabar madingais dirželiais, rišamais ant kulkšnių ir blauzdų. Ir dar vienas niuansas: tarp batelių ir kelnių neturi švysčioti kūno spalva. Prie juodų batelių ir juodų kelnių mūvėkite juodas kojines.

Rinkitės tinkamą avalynę

Avalynė neturi ryškiai kontrastuoti su pėdkelnių (kojų) spalva arba su drabužių spalva. Juoda apačia – reiškia, juodi batai ir tamsus viršus. Šviesios pėdkelnės – vadinasi, kūno spalvos avalynė. Pavyzdžiui, juodi bateliai, kūno spalvos pėdkelnės, juodas sijonas ir balta palaidinukė dalina figūrą perpus keturis kartus, taigi panašiais apdarais pasidabinusi mergina jei ir patrauks dėmesį, tai tikrai ne kojų ilgiu.

Jei pasirinkote juodą avalynę ir juodą sijoną, pėdkelnės taip pat turi būti juodos ar pilkos (leidžiama tamsių atspalvių gama). Jei pasirinkote šviesius zomšos batus, tai ir kojinės turi būti kūno spalvos, o sijonas šviesus (galima rinktis smėlio, rusvos spalvos atspalvius, išskyrus tamsaus šokolado, kuris atrodo kone juodas).

Dėmesys – avalynės pakulnei

Kulniukas lieknina koją, bet ne visada. Ir čia reikia atsiminti vieną dalyką: jei jūsų blauzdos pilnokos, nereikia pirkti batelių labai plonais kulniukais – kontrastas bus ne jūsų naudai.

Geriau rinktis patikimesnio pagrindo avalynę. Avalynė smaila nosele suteikia daugiau ūgio, bet jei esate neaukšta, tokios avalynės geriau atsisakyti, kad pėda neatrodytų pernelyg ilga. Kojas vizualiai trumpina ir storina aulinukai, taip pat batai iki pusės blauzdų, ypač susmaukti ar gausiai dekoruoti. Ir visai nesvarbu, kokia jų pakulnė.

Optimalus pakulnės aukštis – septyni centimetrai. Per aukšta pakulnė – jau profesionalei. Arba vakarėliui, į kurį nugabens automobiliu, o patalpoje tereiks judėti nuo stalo prie sofos.

Puikus sprendimas pailginti kojas – dabar madinga nedidelė platforma, papildanti aukštą kulniuką. Ji puikiai „pailgina“ kojas, o vaikščioti su tokiais bateliais patogu.

Norėdamos maksimaliai pailginti kojas, rinkitės maksimaliai atviras basutes ant pakulnės - vasarą arba vakarėliui.

Drabužių galia

Kad kojos atrodytų dar ilgesnės ir lieknesnės, dėvėkite tiesias kelnes kone iki žemės.

Kelnių apačia turi uždengti beveik visą pakulnę. Klasikinės kelnės vizualiai pailgina kojas, kaip ir kelnės, šiek tiek platėjančios nuo kelių. Kelnės su talija jos įprastoje vietoje paverčia figūrą lieknesne.

Bridžiai trumpina koją, o bridžiai su kišenėmis iš šonų dar ir pastorina jas bei klubus.

Ilgas sijonas iki žemės „priploja“ figūrą prie žemės. Vizualiam kojų pailginimui tinka vidutinio ilgumo sijonai. Jei avite priderintus batelius, sijono ilgis gali būti ir trumpas, ir vidutinis.

Jei avalynė tamsesnė nei pėdkelnės, geriau rinkitės vidutinio ilgio sijoną. Jei apsiavėte ilgaaulius batus, gerai atrodys mini sijonas. Iškirpimai šonuose puikiai ilgina kojas. Vakarinei sukniai idealiai tiks vienas gilus iškirpimas šone.

Kojas vizualiai ilgina:

• Klasikinės kelnės „iki žemės“ ir bateliai smailia nosimi ant aukšto kulniuko;

• Siauros, vos patrumpintos kelnės ir kotiljonai;

• Trumpas sijonas ir maksimaliai atviros basutės;

• Trumpas sijonas ir aukšti batai-kojinės;

• Trumpi šortai ir batai aukšta pakulne;

• Pieštuko formos vidutinio ilgio sijonas ir ilgaauliai batai (nuogo kūno tarp jų beveik neturi matytis); • Paprasta prigludusi suknelė ir bateliai/basutės aukšta pakulne;

• Įdegusios kojos atrodys lieknesnės ir ilgesnės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)