Verslininkas Žilvinas Grigaitis:
„Kiekvienas žmogus klasiką supranta savaip. Moterų madoje klasika aš laikau juodą ir baltą spalvas, griežto silueto septintojo dešimtmečio suknelę, perlus, Coco Chanel stilių.

Klasikinis vyrų stilius man asocijuojasi su „Ralph Lauren“ mados namų kuriamu įvaizdžiu – liemenuotas švarkas, plataus silueto kelnės. Teisingai interpretuoti klasikinį stilių nėra lengva. Moterims galbūt lengviau, tačiau lengviau ir suklysti.

Kad klasika išliktų klasika, kito stiliaus detalių ansamblyje turėtų būti ne daugiau kaip 10 procentų. Pavyzdžiui, klasikinį vyrų kostiumą galima pagyvinti ryškiomis sąsagomis, nosine, kaklaraiščiu, ne juodais, o baltais ar raudonais lakiniais batais“.

Dizainerė Gabrielė Januškevičiūtė: „Klasika man asocijuojasi ne vien su mada. Tai gali būti ir klasikiniai angliški baldai, ir juodoji arbata, ir „Nokia“ telefonas, ir raudona rožė – laiko patikrinti dalykai.

Na, o kalbant apie madą, pirmoji asociacija – paprastas klasikinis kostiumėlis. Kadangi dizainerio darbas yra meniškas, neįpareigojantis ir nevaržomas protokolo reikalavimų, aš pati klasikinių drabužių nedėviu. Kasdieniame gyvenime klasikiniam stiliui sentimentų nejaučiu.Visai kas kita – kūryba.

Kurdama kolekcijas, visada prisimenu klasikinius mados elementus ir juos derinu su kitų stilių detalėmis. Jei norisi klasikinį drabužį paversti kitokiu, mano nuomone, tai paprasčiausia padaryti jį derinant su ryškia, įdomia avalyne arba rankos papuošalu – masyviu žiedu ar apyranke.“

Stilistas Kęstas Rimdžius: „Klasikinį stilių mėgstu derinti su kitais – tiek formuodamas savo, tiek klientų aprangą. Stilių eklektika, nenuspėjamas daiktų derinimas, manau, yra neišvengiama XXI a. tendencija.

Prie mažos juodos suknelės segėti baltųjų perlų vėrinį ir avėti klasikinius batelius yra įprasta, tačiau dabartiniame mados laikmetyje labiau mėgstami netikėtumai. Kaip atrodys klasikiniai drabužiai, labai priklauso nuo aksesuarų.

Štai tuos pačius baltuosius perlus galima įpinti į skarelę, mažą rankinę galima pakeisti masyvia, o klasikinius laivelius – kojinėmis iki kelių ir ilgaaulėmis platformomis. Tikroji klasika man asocijuojasi su Coco Chanel, galbūt – Paryžiumi.

Taip pat su darbu oficialioje įstaigoje, kur kiekvienas privalo laikytis griežtų aprangos ir elgesio reikalavimų. Tačiau, mano nuomone, net ir griežčiausias taisykles sumanus ir fantaziją turintis žmogus gali subtiliai laužyti. Pavyzdžiui, kodėl vyrams klasikinio kostiumo nepapuošus šio sezono naujiena – ryškiaspalve fantazija?“

Dizainerė Agnė Kuzmickaitė: Klasika – tai laiko išbandyti, nesenstantys siluetai, juoda, tamsiai mėlyna spalvos. Galvojant apie klasiką, pirmiausia prisimenama Coco Chanel asmenybė – paradoksalu, kad kadaise ji buvo novatoriška revoliucionierė.

Klasika pavadinčiau ir dizainerio Valentino kūrybą. Manyčiau, kad klasikinis stilius nesvetimas daugeliui, nes yra tokių drabužiai, kuriuos savo drabužinėje visuomet reikia turėti – tai klasikinės juodos kelnės, palaidinė ir megztukas.

Prie šių elementų galima derinti sezono tendencijas atitinkančius dalykus, kurie atspindi naujausią laikmečio madą, šeimininko požiūrį ir nuotaiką. Savo kūryboje klasiką naudoju kaip atsparą: ją transformuodama, su ja eksperimentuodama, galiu atrasti daugybę naujų idėjų.“

Rugsėjį žurnalas "Express Mada" – dar storesnis ir papildytas priedu jaunimui.

Žurnale skaitykite:

Mados gurmanams - fotosesija iš Niujorko

Superherojų kultas Vamp - mistikos ir sekso kokteilis

Kokių herojų kostiumais žavisi lietuvių dizaineriai, stilistai ir mados verslo atstovai?

Moterys superdidvyrės - personažai, ikvepiantys haute couture

Uniforma gali atrodyti stilingai

Specialus foto reportažas is Londono