Portale kulturologia.ru pasakojama, kaip šiuo metu gyvena didžiulė šeima.

Meilė iš pirmo žvilgsnio

Prieš metus laiko 23 m. maskvietė Kristina atostogaudama Batumyje susipažino su turtingu viešbučio savininku Galipu Ozturku.

Jauna moteris 17 m. buvo pagimdžiusi ir viena augino dukterį Viktoriją, vyrais ji ne itin pasitikėjo. O turtuolis kurorte iš karto pastebėjo kuklią, paslaptingą moterį.

„Ji buvo tokia moteris, kokią visada norėjau matyti šalia savęs. Nenušlifuotas deimantas. Iš karto pastebėjau, kad ji – tyros ir geros širdies“, – pasakojo milijonierius. Jis pats buvo pabėgęs iš gimtosios šalies ir apsigyvenęs Gruzijoje. Turkijoje jį teisė už pasikėsinimą nužudyti, jam grėsė įkalinimas iki gyvos galvos.

Kristina ir Galipas sutartinai sako, kad tai buvo meilė iš pirmo žvilgsnio. Jie greitai susituokė, o Kristina su dukterimi apsigyveno Batumyje.

Kristinos Ozturk šeima

Vaikai – laimė, o laimės per daug nebūna

Nepaisant didelio amžiaus skirtumo ir Galipo jau suaugusių vaikų, sutuoktiniai nutarė, kad nori didelės šeimos. Iš pradžių ketino kasmet susilaukti kūdikio, bet greitai suprato, kad Kristina nebus pajėgi pagimdyti tiek vaikų, kiek jiems norisi. Jie nusprendė pasinaudoti surogatinių motinų paslaugomis. Pirmagimis Mustafa gimė 2020 m. kovą, dešimtas vaikas, duktė Olivija – 2021 m. sausį. Galipas sumokėjo 10-iai surogatinių motinų, ir jos pagimdė 10 vaikų.

Šiuo metu šeimoje auga 20 vaikų, juos prižiūri 16 auklių.

Tėvai norėtų net šimto vaikų. „Nesu tikra, kad tapsime didžiausia šeima pasaulyje, kita vertus, ketiname būti laimingiausia šeima žemėje“, – viename interviu sakė Kristina.

Kristinos Ozturk šeima

Kaip renkasi motinas

Pora surogatines motinas kruopščiai parenka. Moterys dalyvauja daugybėje pokalbių, pasirašo daug dokumentų, kol pastoja ir išnešioja kūdikį Kristinai ir jos vyrui. Atrankoje dalyvauja tik jaunos, gražios moterys, pagimdžiusios bent po vieną sveiką kūdikį. Prieš apvaisinimą tikrinama, ar jos neturi žalingų įpročių, priklausomybių. Paskui su moterimis dirba psichologai – tikrina, kaip joms pavyks atsisakyti gimusio kūdikio.

„Viena klinika Batumyje parenka mums surogatines motinas ir prisiima visą atsakomybę už šį sudėtingą procesą. Mes asmeniškai nepažįstame nė vienos moters ir neturime su jomis tiesioginio kontakto, kad ateityje nekiltų nesklandumų. Bendravimas vyksta per kliniką, mes tik stebime sveikatos rodiklius, aš sudarau motinoms valgiaraštį, kad jos visavertiškai maitintųsi, stebiu tyrimų rezultatus“, – pasakojo Kristina.

Tik kartą Ozturkai turėjo sunkumų – viena moteris nenorėjo atiduoti vaiko. Teko kreiptis į teismą, nes genetiškai surogatinė motina neturi jokių teisių į naujagimį. Galiausiai moteris atidavė kūdikį Kristinai ir jos vyrui.

Kristinos Ozturk šeima

Kaip mamai pavyksta prižiūrėti šitokį kiekį naujagimių

Pati prieš septynerius metus pagimdžiusi dukterį Kristina laikosi gana griežtos darbotvarkės. Ji tvirtina, kad 10 naujagimių ramiai miega nuo 20 val. iki 6 val. ryto. Auklės užrašinėja vaikų elgesio ypatumus į dienoraštį.

Kristina pasakoja, kad stengiasi kuo daugiau laiko praleisti su vaikais ir kad didžiąją dalį su vaikų priežiūra susijusių darbų atlieka pati. Tiesa, ji pripažįsta, kad prižiūrėti tokį kiek naujagimių sunkiau, nei iš pradžių manė, ir kad be auklių pagalbos neišsiverstų.

Kristina pati atsirenka aukles, kiekvieną prieš darbą pirmiausia apmoko. Visos auklės gauna griežtas instrukcijas, tarkime, kokias knygas skaityti vaikams. Verkiančius vaikus draudžiama imti ant rankų, rekomenduojama nukreipti jų dėmesį, kad patys nurimtų.

Vaikai maitinami tik naminiu maistu, jokių pirktinių tyrelių ar pan. Jų svoris griežtai stebimas. Auklėms liepiama fotografuoti nešvarias kūdikių sauskelnes, o motina sprendžia, ar normalios spalvos ir konsistencijos jų išmatos. Auklės užrašo, ką ir kiek vaikai valgė, kiek kartų tuštinosi, kiek laiko ir kokiu dažnumu verkė.

Kai visi vaikai suguldomi miegoti, Kristina tvarko įvairius reikalus – sužiūri, ar pakanka produktų, užsiregistruoja pas gydytojus ir pan.

Moteris jaučiasi visiškai laiminga. Ji pasakoja, kad po intensyvios dienos jie su vyru mėgsta pažiūrėti filmą, kartais suvalgyti ne itin sveiko maisto ir pan. Pora labai mėgsta eiti pasivaikščioti su savo atžalomis. Pasak jaunos mamos, jos duktė mielai padeda prižiūrėti gausų jaunesnių brolių ir seserų būrį.

Kristinos Ozturk šeima

Ateities planai

Į klausimą, kiek vaikų norėtų turėti, sutuoktiniai atsako – ne mažiau nei šimtą. Kristina galvoja pati pagimdyti kelis vaikus, kita vertus, jie su vyru mano, kad tai „nepraktiška“, juo labiau, dabar, kai šitiek mažų vaikų. Milijonierius priduria – laikas parodys, kiek iš tiesų vaikų jie užaugins.

Netikėtas gražios istorijos posūkis

Įdomus faktas – jei Kristinai su vyru surogatinės motinos pagimdė 10 vaikų, iš kur jų šeimoje 20 vaikų? Pasirodo, jau gyvendamas Batumyje, Galipas 2019–2020 m. buvo vedęs 25 m. kinę Vei Mekong. Tuo metu surogatinės motinos pagimdė porai šešis kūdikius. Iki 2021 m. kovo kinė su vaikais gyveno turtuolio viešbutyje. Vieną dieną atėjo Galipas su advokatu ir informavo, kad moteris turi per kelias dienas išvykti iš Gruzijos, jeigu nenori turėti nemalonumų. Moteris išvyko, o vos po kelių valandų į viešbutį atvyko Kristina.

Šiuo metu kinė nesėkmingai bando susigrąžinti vaikus. Ozturkų šeimos nuotraukoje tarp 20 vaikų ji atpažino ir savuosius. Iš kur kiti vaikai, ji tvirtina nežinanti. Kinė tvirtina, kad Galipas nenormalus, o Kristina – lygiai tokia pati.

Veikiausiai laikas parodys, kas teisus ir kaip toliau klostysis ši istorija. Tiesą sakant, joje daug miglotų dalykų – kad ir vaikų skaičius. Skirtinguose šaltiniuose minima, kad pora augina nuo 20 iki 22 vaikų, kad dalis jų yra turko susilaukti su turke žmona ir pan.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)