Šiemet kaip niekad anksčiau žmonės labiau susitelkę, sąmoningesni, todėl ir dovanos mažiau pompastiškos, apgalvotos ir pasvertos. Jei prieš pandemiją daugelis, bent jau per didžiąsias šventes, pirkdavo neskaičiuodami, tai šiandien tradiciniai dovanų gidai kinta.

„Pandemija daugiau ar mažiau paveikė daugelį žmonių, o kai kuriuos palietė ir finansiškai. Natūralu, jog žmonės labiau skaičiuoja, nes nežino, ką atneš 2021-ieji. Todėl itin svarbu net ir šventiniu laikotarpiu, kai daugelis linkę labiau atsipalaiduoti, nepamesti galvos. O geriausia – viską susiplanuoti ir turėti aiškius biudžeto rėmus, kurie užtikrintų stabilesnę finansinę situaciją ir po švenčių“, – atsiųstame pranešime spaudai sako „Credit24“ Klientų patirties valdymo vadovė Donata Stoškuvienė.

Tad, kaip rasti dovaną kuri būtų įsimintina ir naudinga, kai biudžetas apribotas? Galvokite originaliai ir prisiminkite tvarumą, kuris šiandien ne tik naudingas, bet ir madingas!

Padovanokite savo laiką ir rūpestį: 10 € ir mažiau

Skamba kaip misija neįmanoma? Tačiau viskas priklauso tik nuo požiūrio. Namuose galite paruošti dovanų, kurios kainuos iki 10 Eur ir bus iš tiesų originalios. Dažniausiai tai puikios dovanos, gamintos jūsų pačių virtuvėje:

Naminis apelsinų marmeladas. Viskas, ko jums reikės, norint pagaminti šį receptą – apelsinai ir cukrus. Na, ir nedidelių uždaromų stiklainiukų, kuriuos galite įsigyti už mažiau nei eurą. Ši dovana kvepės Kalėdomis ir bus kur kas geresnė ir gerokai pigesnė už pirktinę.

Jums reikės:

  • 5 vnt. apelsinų
  • 1 kg cukraus
  • 1,7 l vandens

Paruošimas: iš apelsinų išspauskite sultis. Nukoškite, išrinkite sėklas, minkštimą sudėkite į marlę ir gerai išspauskite. Likusias žieveles su minkštimu smulkiai supjaustykite. Sudėkite supjaustytas žieveles į puodą. Ten pat įdėkite ir marlę su minkštimu. Užpilkite vandeniu, išspaustomis sultimis ir kaitinkite neužvirdami apie dvi valandas. Tada supilkite cukrų ir pavirkite dar 15 minučių.

Palaukite kol atšals ir supilstykite marmeladą į pasirinktą tarą. Apriškite raudonu kaspinu, užrašykite palinkėjimą ir viskas – puiki dovana jau paruošta.

Raudonųjų svogūnų čatnis

Karamelizuoti svogūnai. Na, o jei norite nesaldžios dovanos, kuri tiktų prie mėsos ar sūrių, tuomet karamelizuoti svogūnai – puikus pasirinkimas. Beje, svogūnai – bene pigiausias produktas, kurį galima rasti parduotuvėse.

Jums reikės:

  • 2 kg svogūnų
  • 200 g cukraus
  • 2 v. š. balzamiko acto
  • Aliejaus

Paruošimas: įpilkite aliejų į įkaitiną keptuvę, sudėkite supjaustytus svogūnus ir kepkite ant nedidelės ugnies kol pageltonuos, tuomet sudėkite cukrų ir toliau kepkite ant nedidelės ugnies apie 1,5 val. Palaukite kol atšals ir išpilstykite į pasirinktą tarą.

Padovanokite įspūdžius: 10-20 €

Šiandien, kai visos mėgstamos pramogos – beveik neįmanomos, esame priversti vis daugiau laiko praleisti namuose. Todėl laikui bėgant, darosi vis sunkiau atrasti, ką gi nuveikti tamsiais žiemos vakarais, o jų iki pavasario liko dar labai daug! Todėl viena geriausių dovanų, ką galima padovanoti draugui ar šeimos nariui – įspūdžiai. Nors ir virtualūs!

Online kino abonementas. Kadangi į kiną keliauti – nebegalime, vis dažniau filmais mėgaujamės namuose. Todėl daugelis platformų siūlo filmų narystes, kurios leidžia už palankią kainą žiūrėti mėgstamus filmus. Tai – ne tik puiki dovana filmų mėgėjams, bet ir parama verslui, kuriam šiuo metu sudėtinga.

Virtualios ekskursijos po miestus/muziejus. Apie keliones kol kas galime tik pasvajoti, tačiau daugelis pasaulio muziejų siūlo virtualias ekskursijas, o kai kurie miestai siūlo ir virtualias keliones po miesto lankytinas vietas.

Audio knygos. Kartais skaityti geras knygas norisi garsiai, kad ir antra pusė išgirstų arba važiuojant automobiliu, o gal tvarkant namus ar ruošiant Kalėdų pietus. Todėl dovanoti audio knygą – naujos kartos mada. Beje, joms ir specialaus laiko ar ramios vietos ieškoti nereikia.

Padovanokite istoriją: 20-30

Antikvariniai papuošalai

Vis dažniau kalbant apie tvarumą ir saikingą gyvenimo būdą, žmonės pamažu į tai atkreipia dėmesį ir rinkdamiesi dovanas. Tai tampa net tam tikra mada. Šiandien kur kas labiau autentiška dovanoti vintažinę dovaną, nei naują. Todėl prieš Kalėdas apsilankykite vintažinėse ar sendaikčių parduotuvėse, kurių, beje, galima rasti ir internete, ir padovanokite savo artimam žmogui istoriją!

Senovinis indų rinkinys ar virtuvės reikmenys – gali būti puiki dovana kiekvienam mėgstančiam suktis virtuvėje ir gaminti. Senoviniai indų rinkiniai ar virtuvės reikmenys, tokie kaip sena sviestinė ar žalvarinis padėklas – gali tapti nematyta namų detale.

Vintažiniai papuošalai – tikrai kokybiški ir geri papuošalai – kainuoja daug, tačiau jei norite nustebinti savo antrą pusę įspūdingu papuošalu – tai galite padaryti ir neišleisdami daug pinigų.

Vintažinis papuošalas turės kur kas daugiau emocinės šilumos nei tas, kurį pirkote greitosios mados parduotuvėje, o ir kokybės kur kas daugiau!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)