Priklausomai nuo to, kur ir kokia kompanija keliaujame, yra daiktų sąrašas, kuriuos rekomenduojama pasiimti visada. Daiktų supakavimas net ir trumpoms išvykoms dažnam yra pakankamai didelis iššūkis. Ką verta pasiimti leidžiantis į turistinį žygį ar keliaujant po Lietuvą, atsiųstame pranešime spaudai pataria Varlė.lt turizmo prekių ekspertas Aivaras Saniukas.

Kaip suplanuoti būtinų daiktų sąrašą ir kaip juos supakuoti?

Kiekvienas išvykimas iš namų reikalauja pasiimti su savimi kelis asmeninius daiktus, drabužius bei kitas priemones. Tam, kad nepamirštumėte apie svarbiausius ir reikalingiausius daiktus, rekomenduojama vadovautis keliais svarbiais, žemiau išvardintais punktais.

  • Sudarykite būtinų pasiimti daiktų sąrašą. Galite tą sąrašą suskaidyti skyriais, pavyzdžiui: vaistai ir kosmetika, drabužiai, daiktai pramogoms ir pan.
  • Pakuokite savo lagaminą ar kuprinę naudodamiesi savo sudarytu sąrašu ir išbraukdami iš jo daiktus, kuriuos jau sudėjote.
  • Neprisikraukite per daug daiktų. Gerai apgalvokite, ko jums gali tikrai reikėti.
  • Savo bagažo turinį pritaikykite prie išvykos specifikos. Natūralu, kad poilsis prie ežero reikalaus kiek kitų daiktų nei turistinis žygis su dviračiais, žūklė ar iškyla su vaikais.


TOP 10 daiktų, kurie tikrai pravers kiekviename turistiniame žygyje

Palapinė prie ežero

1. Patogi turistinė kuprinė

Trumpesnėms išvykoms galima pasiimti mažesnės talpos turistinę kuprinę. Svarbiausia – kad jums patogiai tilptų visi reikalingi daiktai. Atkreipkite dėmesį į tai, kad kuprinė be vieno didelio (pagrindinio) skyriaus, taip pat turėtų kelis mažesnius skyrius ar kišenes smulkesniems daiktams.

2. Palapinė, miegmaišis ir kilimėlis

Jeigu leidžiatės į atostogas gamtoje su nakvyne, nepamirškite apie savo „miegamojo“ įrengimą: miegmaišį ir palapinę. Patogus variantas yra savaime pasistatanti (tik atkreipkite dėmesį, kad tokių nebūna didesnių nei triviečių), o turistinis kilimėlis pravers ir iškylos be nakvynės metu: patogiai atsisėsti ant žemės ir užkąsti.

3. Pirmosios pagalbos vaistinėlė ir apsaugos nuo vabzdžių

Pirmosios pagalbos vaistinėlė yra medicinos reikmenų rinkinys, kuris būtinas žaizdoms, įpjovimams, įbrėžimams, nudegimams apžiūrėti, kraujavimui sustabdyti ir kitai pirmajai pagalbai suteikti. Pirmosios pagalbos rinkinyje taip pat gali būti dezinfekavimo priemonių ir pagrindinių vaistų. Leidžiantis į žygį ar iškylą, siūloma visada pasiimti pirmosios pagalbos vaistinėlę, nes ji užtikrins ramybę ir pravers suteikiant pagalbą sau ar artimiesiems kokio nors nelaimingo atsitikimo metu ar susižeidus. Vykstant ilsėtis į gamtą privaloma pasiimti įvairias apsaugas nuo vabzdžių: repelentus bei purškalus nuo uodų ir erkių.

4. Vandenį filtruojantis ąsotis, gertuvė arba termosas

Keliaujant reikėtų nepamiršti gerti pakankamo kiekio vandens, todėl bent jau pirmam atostogų laikui siūloma pasiimti jį su savimi patogioje gertuvėje, vandenį filtruojančiame ąsotyje arba termose ir nepermokėti už vandenį parduotuvėse ir kavinėse.

5. Išorinė nešiojama baterija (angl. )

Pripažinkime, likti be ryšio – nėra pats maloniausias jausmas, o mūsų išmanieji įrenginiai dažnai kaip tyčia išsikrauna pačiu netinkamiausiu momentu. Išorinė nešiojama baterija leis pamiršti apie šią problemą ir papildyti jūsų telefono energijos atsargas, todėl ją tikrai verta pasiimti į kiekvieną savo kelionę.

6. Apsauga nuo saulės ir galvos apdangalas

Nesvarbu, ar planuojate intensyvų buvimą saulėje ir deginimąsi ar vengiate saulės, ruošdamiesi į turistinį žygį nepamirškite apsauginio kūno kremo nuo saulės su UV filtru. Taip pat būtinai pasiimkite akinius nuo saulės bei kokį nors galvos apdangalą: skarelę, skrybėlę ar kepurę su snapeliu.

7. Vandeniui atsparus dėklas technikai ir dokumentams

Į turistinius žygius paprastai pasiimame su savimi asmens dokumentus, telefoną ir kitus elektronikos įrenginius. Todėl verta apsaugoti šiuos daiktus nuo vandens bei dulkių ir pasiimti vandeniui atsparų dėklą.

8. Turistinis šaldytuvas arba šaltkrepšis

Žinoma, vykstant į turistinį žygį ar iškylą pasiimame su savimi užkandžių, todėl verta juos paslėpti šaltkrepšyje ar jei vykstate ilgesniam laikui – pasiimti turistinį šaldytuvą. Tai leis ilgiau išsaugoti jų šviežumą ir temperatūrą.

9. Daiktai laisvalaikiui ir pramogoms

Vykstant atostogauti verta pagalvoti apie tai, ką norėsite veikti. Ypač tai aktualu keliaujant su vaikais. Todėl siūloma pasiimti skaitmeninių knygų skaityklę, kamuolį, stalo žaidimų arba badmintono rinkinį. Be to, siūloma pasiimti ir nešiojamą garso kolonėlę, nes nesvarbu, ar deginamės prie ežero, plaukiame baidare ar ilsimės prie palapinės miške – muzika praskaidrins nuotaiką visada. Nešiojama garso kolonėlė yra pakankamai kompaktiškas įrenginys, todėl neužims daug vietos, o ilgas autonominio veikimo laikas (kai kuriuose modeliuose net iki 20 val.) lems, kad muzikos užteks tikrai ilgam laikui.

10. Valtis – ne tik žūklei, bet ir romantiškam pasiplaukiojimui

Nuosavą pripučiamą vis dažniau nori turėti ne tik žūklės mėgėjai. Juk pasiplaukiojimas mūsų šalies upėmis ir ežerais – viena smagiausių vasaros pramogų. Renkantis valtį, patariama pirmiausia atkreipti dėmesį į tokius parametrus kaip valties keliamoji galia ir telpančių keleivių skaičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)