„Pirmajam išspausdintam kryžiažodžiui jau daugiau kaip šimtas metų. Teigiama, kad pirmas kryžiažodis spaudoje pasirodė 1913 metų gruodžio 21 d., nors kažkas panašaus į sukryžiuotus žodžius buvo rasta atkasus Pompėja“, – sako „Oho“ redakcijos komercijos vadovas Audrius Murauskas, – Su laiku jie taip išpopuliarėjo, kad turbūt visi esame bent kartą kryžiažodžius sprendę. Yra daug nuomonių, kodėl jie – tokie populiarūs. Atlikta ir nemažai mokslinių tyrimų apie kryžiažodžių sprendimo naudą tiek kūnui, tiek dvasiai“.

Ne taip seniai buvo įrodyta, kad kryžiažodžių sprendimas mažina vienišumo jausmą. Tuo tarpu, vienu metu sprendžiant šeimoje ar grupelėje žmonių, vystosi ir aktyvinasi net keletas smegenų dalių. Galima teigti, kad kryžiažodžiai – kokybiškas maistas smegenims.

„Delfi“ ir „Oho“ kviečia visą savaitgalį spręsti kryžiažodžius, o teisingai išsprendus bent 1 iš 5, reikia užpildyti registracijos formą – galima laimėti puikią dovaną – pasirinkto OHO kryžiažodžių žurnalo 3 mėnesių prenumeratą. Kasdien net 100 laimingųjų džiaugsis prenumeratomis.

Kryžiažodžiai

OHO žurnalai leidžiami jau virš 20 metų, nuo 1997 m. Šiuo metu „Oho“ redakcija leidžia daugiau nei 40 įvairių rūšių kryžiažodžių žurnalų.

„Delfi“ portalas pirmą kartą ėmėsi kryžiažodžių projekto, tačiau „Delfi“ rinkodaros vadovas Irmantas Matilionis sako, kad tokių projektų bus ir ateityje.

„Šiame projekte bus šiuo metu patys populiariausi kryžiažodžiai, tad, bus įdomu dalyvauti tiek pradedantiesiems, tiek ir pažengusiems sprendėjams. Ateityje su partneriais pasiūlysime ir įdomesnių, į tikslines temas orientuotų kryžiažodžių“, – sako rinkodaros vadovas.

Kryžiažodžius galite rasti ČIA. Spręskite šį penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį, registruokitės, laimėkite prizus ir leiskite laiką su savo šeima.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)