Vietoj stovyklos – intensyvūs kursai

Įdomią alternatyvą vaikų vasaros stovykloms siūlo intelekto lavinimo centras „Brain Gym“ – 7 savaičių intensyvius kognityvinių gebėjimų lavinimo kursus „Brain drain“, rašoma atsiųstame pranešime spaudai.

„Pastebėjome žalingą tendenciją – tėvai bando vasarą išnaudoti mokslo spragų užkaišiojimui – samdo vaikams korepetitorius. Tačiau reikia suprasti, kad prastų rezultatų priežastys slypi visiškai kitur – vaikai gali tiesiog nesuprasti informacijos, blogiau ją įsisavinti dėl tam tikrų smegenų sričių lėtesnio darbo. Todėl vasarą būtų efektyviausias dalykas – lavinti tas smegenų sritis, kurios už tai atsakingos. Tuomet išsispręs ir kitos problemos, nebereikės jokių korepetitorių“, – teigia intelekto lavinimo centro „Brain Gym“ ekspertė Justina Inkrataitė.

Specialistė tikina, kad individualūs užsiėmimai užtikrina, kad būtų dirbama konkrečiai ties to vaiko problemomis – kaip stiprinti silpnesnes sritis ir užtikrinti, kad mokslo metais žinios būtų geriau įsisavinamos.

Be mokslų – tik 2 savaites

„Atostogos vaikui – būtinos. Tačiau be mokslo ir lavinimosi vaikas turėtų praleisti ne ilgiau nei 2 savaites. Tai yra optimalus laiko tarpas,“ – sako ekspertė.

Justina Inkrataitė

Justina Inkrataitė rekomenduoja vasarą skaityti daug knygų, spręsti kryžiažodžius, dėlioti dėliones, kad smegenys neatsipalaiduotų per daug ir neatprastų mąstyti.

„Vasarą mes ir centro užsiėmimus lankantiems vaikams rekomenduojame bent dvi dienas per savaitę skirti po dvi valandas intelektinei veiklai ar įvairių pratimų atlikimui. Vasara yra puikus metas, kadangi vaikas nejaučia įtampos, jis gali daryti tai, kas jam patinka, ir tai derinti su protinius gebėjimus stiprinančiais užsiėmimais“, – pataria J.Inkrataitė.

Jeigu vaikui mokslai sekasi blogai, tai nereiškia, kad jis nesistengia. „Gali būti tam tikrų informacijos įsisavinimo sutrikimų, kuriuos per vasarą galima lengvai ir be stresų ištaisyti. Visgi turime suprasti, kad visi esame labai skirtingi – skiriasi mūsų smegenų veikla, informacijos įsisavinimo greitis ir kokybė. Todėl vasara – tinkamiausias metas lavinti intelektą“, – sako ekspertė.

Kodėl rudenį taip sunku mokytis?

Dažniausiai vaikams „grįžimas į mokyklą“ rugsėjo mėnesį užtrunka kelias savaites.

„Įsivaizduokite, jeigu vaikas visą vasarą neskyrė laiko nei mokslams, nei knygoms, nei naujoms veikloms, nei domėjosi, kas jo laukia mokykloje, tuomet jis įsivažiuos ir grįš į ritmą tik per 2–3 savaites. Kadangi reikia vėl priprasti prie naujo dienos ritmo – ankstyvo kėlimosi, intensyvaus darbo per pamokas, namų darbų ruošos, būrelių ir kita. Todėl veltui praleisti vasarą – žalinga vaikui“, – įspėja specialistė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)