Nicole Goddard įraše pasakoja, kad vakare šeimai žiūrint filmą, ji trumpam atsitraukė ir nepastebėjo, kad jos sūnus Nashas įsidėjo į burną spragėsių. Ji tik išgirdo, kad jis springsta. Trumpa panika greit baigėsi, nes atrodė, kad įstrigusį spragėsį Nashui pavyko nuryti.

Po incidento Nashui prasidėjo kosulys, ir N. Goddard iš pradžių pamanė, kad vaikas pasigavo virusą. Kosuliui nesiliaujant ir pakilus temperatūrai, mama ėmė nerimauti dėl sūnaus būklės. Laimei, ji paklausė savo intuicijos ir nusprendė kreiptis į gydytojus.

Ligoninėje Nashui buvo atlikta rentgenograma, kuri patvirtino, kad vaikas į plaučius įkvėpė spragėsių. „Organizmas į juos sureagavo kaip į svetimkūnius ir suformavo pūlinius“, – paaiškino N. Goddard. Gydytojai nusprendė vaiką operuoti ir pašalinti spragėsius iš plaučių.

„Visą tą laiką, kai mažasis vyrukas buvo operacinėje, aš vaikščiojau prie jos durų ir verkiau, – pasakoja N. Goddard. – Patyrėme daug streso, bet mumis rūpinosi geriausi specialistai.“

Dėl kilusio uždegimo berniukui prireikė dviejų operacijų, kurių metu iš jo plaučių buvo pašalinti šeši spragėsių gabalėliai. Laimei, operacijos buvo sėkmingos, ir vaikas sparčiai taisosi.

N. Goddard pasakoja, jog medikai jai priminė, kad vaikams iki penkerių metų spragėsių duoti negalima.

Kukurūzų spragėsiai

„Nors man ir labai nepatinka taip teisintis, bet Nashas trečias vaikas šeimoje, tad man ne visada pavyksta griežtai laikytis visų rekomendacijų, kurių laikiausi, kai vyresnieji buvo maži“, – prisipažįsta moteris.

Šį įrašą feisbuke komentavo nemažai kitų mamų, kurios taip pat prisipažino, kad iki šiol duodavo spragėsių savo penkerių metų neturintiems vaikams, bet daugiau nebeduos.

„Norėjau plačiau pasidalinti mūsų patirtimi, nes dauguma žmonių, kuriems apie ją pasakojau, buvo šokiruoti, ir nežinojo, kokie pavojingi spragėsiai gali būti mažiems vaikams, – rašo N. Goddard. – Esame be galo dėkingi, kad mūsų mažasis vyrukas liko gyvas. Ir visas šis tresas tik dėl spragėsių, kuriuos namuose valgome reguliariai.“

N. Goddard pridūrė, kad ši patirtis jai pačiai atvėrė akis ir ji nori skleisti žinią apie tai, kad toks, atrodytų, nekaltas, visiems įprastas užkandis gali būti toks pavojingas. Ji džiaugiasi, kad pasitikėjo savo instinktais ir nugabeno sūnų pas gydytojus, ir pataria kitiems tėvams elgtis taip pat.

„Visada pasitikėkite intuicija, nes ji nemeluoja!“ – įspėja N. Goddard.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)