Keturi iš dešimties tėvų, auginantys maždaug 13 metų vaikus, jaučiasi susirūpinę, ką jų atžalos valgo ir geria, leisdami laiką ne namuose. 43 proc. tėvų vis randa saldumynų ar greitojo maisto popierėlių vaikų kambariuose ar mokykliniuose krepšiuose.

39 proc. tėvų kartais net nežino, su kokia kompanija jų vaikai leidžia laiką. Tačiau vienas iš dešimties tėvų tiki, kad vaikai, sulaukę dešimties metų, turi gauti vis daugiau laisvės.

Tokius rezultatus parodė „Vitabiotics Wellteen“ atliktas tyrimas. Iš išvadų tapo aišku, kad daugelio tėvų baimės dėl augančių vaikų mitybos – pagrįstos. Dažnai tai tampa ginčų priežastimi.

Kuo vyresni tampa vaikai, tuo sunkiau tėvams juos išlaikyti prie savęs ir stebėti, kaip šie maitinasi. Keliaudami į mokyklą ar leisdami laiką su draugais, paaugliai turi puikias galimybes nusipirkti užkandžių ir gėrimų, kokių namuose vartoti jiems negalima.

Apklausa, kurioje dalyvavo 2 tūkst. tėvų, auginančių 13–18 metų paauglius, parodė, kad šeši iš dešimties mamų ir tėčių jaučiasi praradę kontrolę ir pastebi mažėjančią įtaką vaikams.

12 proc. tėvų apklausoje pripažino negalintys tiksliai pasakyti, kiek saldumynų ar saldžių gazuotų gėrimų suvartoja jų vaikai. Taip pat paaiškėjo, jog keturi iš dešimties tėvų numano, kad jų paaugliai yra išbandę alkoholinius gėrimus. Iš tiesų panašiai ir yra – maždaug 44 proc. jaunuolių prisipažįsta paragavę alkoholinių gėrimų ir pabandę rūkyti.