Jauna moteris neslepia, ne visada visus darbus pavyksta sklandžiai suderinti, kartais koją pakiša net apniukęs dangus, tačiau svarbiausia – noras. Save, kaip mamą, ji apibūdina kaip vaikų draugę, leidžiančią viską, o svarbiausias moters geros savijautos atributas, be kurio būtų sunku visur suspėti, – patogūs batai.

„Esu žurnalistė bei viešųjų ryšių specialistė. Dviejų nuostabių mergaičių mama – Deimilei dabar 2-eji, Aurėjai – 4 mėnesiai, taip pat žmona vyro, kurį labai myliu. Dienas leidžiu maišydama spalvas iš vaflių ir mamų gyvenimo aktualijų. Šiuo metu intensyviai dirbu su antruoju mamų radijo leidiniu „Įkvepiančiai motinystei“, kuris pasirodys jau gruodžio pirmosiomis dienomis, – apie savo kasdienius darbus ir pareigas pranešime spaudai pasakoja Laura Mazalienė. – Lakstau, derinu, planuoju ir kartu būnu su mergaitėmis, siaučiame lauke, žaidimų aikštelėse. Mane retai galima pamatyti su aukštakulniais ir suknelėmis. Aš mėgstu laisvę, patogumą ir jaukumą, o patogi avalynė yra mano geros savijautos pagrindas.“

Laura atsako į klausimus, kurių atsakymuose slypi Mazalų šeimos laimės paslaptys:

– Laura, kokia esate mama?

– Mėgstu juokauti, kad iš manęs geresnė draugė nei mama. Kartais jaučiu, kad per daug leidžiu savo vyresniajai dukrai – paskui būna sunku rasti bendrą kalbą. Bet man labai smagu vakare lovoje su ja siausti, žiūrėti į lubas ir šviesti į jas vaikiškomis lemputėmis, svarstyti, į ką panašūs tie atvaizdai... Tik įsivaizduokit, ar tuomet vaikas nori miego? Tikrai ne. Aš tikiu, kad vaikui reikia sudaryti sąlygas džiaugtis vaikyste. Pavyzdžiui, niekada nesakau nelipk į balą. Priešingai. Aš ją aprengiu taip, kad galėtų taškytis ir juoktis kartu su gyvenimu.

– Kaip viską spėjate?

– Derinti darbus sekasi įvairiai. Esu oro žmogus. Jei saulė šviečia – galiu nuversti kalnus, jei lyja lietus, labai lengvai galima nuversti mane pačią. Būna visko, ypač tada, kai didžioji neiškeliauja į darželį... Tenka ir verslo susitikimuose dalyvauti su vaikais. Gerai, kad mano partneriai glaudžiai susiję su mamų pasauliu, tad nežiūri kreivai. O ir pati suprantu, kad kitaip nebus, nes neturime senelių, kurie pagelbėtų. Svarbiausia, manau, noras. Jei nori ir tiki tuo, ką darai, jokie iššūkiai nebaisūs.

– Kokiomis taisyklėmis vadovaujatės augindama vaikus?

– Mums su vyru svarbiausia, kad mūsų vaikai mylėtų aplinkinius, savo žemę bei pasaulį. Galbūt kartais piešiame per daug pozityvų paveikslą, bet mes patys taip gyvename. Kiekvieną iššūkį priimame kaip dovaną, dėl kurios vėliau jaučiamės stipresni, gražesni savo vidumi, paaugę dvasiškai. Taip auklėjame ir vaikus: norime, jog žinotų, kad gyvenime visko nutiks, bet visada yra išeitis ir artimieji, kurie bus šalia ir palaikys už rankos. Kartais gal timptelės ir už kasų.

– Kiek dėmesio skiriate vaikų aprangai? Ar mėgstate derinti savo ir mergaičių stilių?

– Auginant mergaites tikriausiai neįmanoma atsispirti rūbams. Didžioji turi visko tiek, kad net sunku į spintą sutalpinti. Tačiau tai ne tik aistros klausimas – braidžioti po balas reikalingi vieni batai ir apranga, darželiui ir smėlio dėžei kiti, miestui dar vieni. Kartais visai smagu su mergaitėmis ir susiderinti… Kuo toliau, tuo bus tik smagiau.

Batai yra vienintelė prekė, kuriai skiriu daug dėmesio, visada perku naujus. Pirmą kartą tapus mama natūraliai sulauki daug patarimų iš šalies. Atėjus pirmajai žiemai, kai mažylė pradėjo bėgioti, prireikė šiltų batų. Auklė rekomendavo „Crocs“ aulinukus. Nuo tada šio prekės ženklo batai lydi kiekviename žingsnyje – pavasarį su botais brendame per balas, vasarą lengvomis kojomis lakstome pievose. Esu prieraišus klientas. Jei vieną kartą prekė papirko mano širdį, tai mūsų draugystė tęsiasi ne vienus metus. O ir Deimilės nuomonė reiškia labai daug – ji pati mielai renkasi ryškiaspalvius aulinukus.

– Ką pasakytumėte apie savo stilių?

– Kadangi esu lekiantis bėgantis žmogus, kaip minėjau, su suknele mane pamatysite retai. Dar rečiau su aukštakulniais. Kaip ir rinkdama batus vaikui, sau juos renku taip pat labai atidžiai. Blogi batai man reiškia sugadintą dieną. Batai turi tarnauti man, o ne aš jiems. Galbūt todėl ir pati mielai renkuosi „Crocs‘us“. Jų priežiūra yra subalansuota man visais 500 proc. Be to, jie labai patogūs, ypač leidžiant laisvalaikį su vaikais.

– Laimingos šeimos receptas?

– Sudėtingas klausimas. O atsakymas galbūt labai paprastas: norėti būti kartu, mylėti vienas kitą, sugebėti atsiriboti nuo kasdien slegiančio triukšmo. Manau, šiandien žmonės turiu labai daug ambicijų, nori užkariauti pasaulį ir neturi laiko sustoti, kvėpuoti, skaičiuoti ant langų krentančius lašus ar skriejančius nuo medžių lapus. Nuolatinis bėgimas, stresas, tūkstančiai įsipareigojimų neleidžia mėgautis dabartimi. Bet tik pabandai išjungti telefoną, darbus dirbti iki 18 val. ir laukti vakaro, kai suguži visa šeima namo, ir suvoki, kad taip nepaprastai gera. Tada tikrai suvoki, kad laimė visai čia pat.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)