Atsipalaiduokite – jūs kine!

Kinas – vieta, kur nereikia galvoti, ar esi apsirengęs tinkamai, nėra būtina atvykti anksčiau, nevėluoti ir netrukdyti veiksmui scenoje.

Vakarėjant nežinote, ką veikti? Keliaukite į kiną! Šiandien lyja ir nenorite sėdėti namie? Keliaukite į kiną! Skubate pasveikinti draugą ir neturite dovanos? Pirkite bilietą į kiną! Tai paprasta – vykstate į kino teatrą, nusiperkate milžinišką „kibirą“ spragėsių, gaiviųjų gėrimų ir besišnekučiuodami keliaujate žiūrėti visame pasaulyje populiarų veiksmo filmą ar komediją. Jokios įtampos, platus repertuaras ir didelis seansų pasirinkimas – tai puikus ir neįpareigojantis vakaro praleidimas su draugais ar brangiu žmogumi.

Pasiruošimas: lekiam į kiną ar ruošiamės į teatrą?

Keliaujant į kino teatrą, pasiruošimo nereikia: išsirenkate filmą, kurio aprašymas, „video“ anonsas ar rekomendacija Jums patiko labiausiai ir keliaujate į kino teatrą. Juk beveik visuomet bilietą į kino filmą galite nusipirkti prieš pat seansą.

Teatras – lyg mažas renginys mūsų gyvenime. Bilietus dažniausiai nusiperkame dar prieš mėnesį, mat tą pačią dieną vietą rasti sunku. Spektakliai rodomi rečiau, o ir pasiruošti reikia atsakingiau – susiplanuoti laiką ir atvykti į teatrą bent 15 minučių anksčiau. Taigi pasiruošimas į kiną yra daug paprastesnis, bet teatro laukimas dažnai sukelia tikrą malonumą ir netikėtumo jaudulį.

Nuo siaubo filmo iki koncerto, nuo monologo iki šou scenoje

Tobulėjant technologijoms ir didėjant žmonių poreikiams, keičiasi ir teatro bei kino galimybės. Stulbinantis apšvietimas, užburiantis garsas ir ištaigingi kostiumai – tai privaloma teatre. 3D vaizdas, specialieji efektai, kurie nukelia į kitus pasaulius, išskirtinės kokybės vaizdas ir net gi profesionaliai nufilmuoti, garso kokybę išsaugantys koncertai – tai kino teatras, kuris užburia. Dabar keliaujat žiūrėti filmo ar spektaklio tikimės vis daugiau kokybės, ne tik įdomaus siužeto.

Kokia šiandien šventė? Teatras!

Kino teatras – puikus vakaro praleidimo būdas, tačiau spektaklis – šventė. Ir tai ne tik dėl to, kad bilietą gauname dovanų ar nusiperkame dar gerokai prieš mėnesį. Teatras – tai susitikimas, šventiška vakarienė ar pasisėdėjimas su kava ir saldėsiais restorane prieš ar po spektaklio. Į teatrą einame pasipuošę ir iškėlę galvą ne tik dėl to, kad teatro patalpos iškilmingesnės nei kino teatro salės, bet ir dėl to, kad nuo seno teatras laikomas didingu reginiu.

Įspūdžio dovanų parduotuvės „Laisvalaikio Dovanos“ rinkodaros vadovė Vaida Sindaravičiūtė-Kuosė pranešime spaudai teigia, kad lietuviai ir yra labiau linkę dovanoti bilietus į teatrą. Tokį žmonių sprendimą galima susieti su tuo, jog teatras yra iškilmingesnė ir labiau tinkanti dovanai pramoga, o į kino teatrą žmonės keliauja impulsyviai ar tiesiog norėdami ramiai praleisti laisvalaikį. Tai įrodo ir skaičiai – dvigubai dažniau pirkėjai dovanai renkasi bilietus į teatrą.

Nors vieni esame specialiųjų efektų ir nuostabių besikeičiančių vaizdų mėgėjai, kiti – įmantrių kostiumų ir realių išgyvenimų ieškantys žiūrovai, visi siekiame to paties – istorijos, kuri paliestų jausmus, įkvėptų ir priverstų susimąstyti apie vertybes, kurias dažnai primirštame, šiame greitai besikeičiančiame gyvenimo ritme.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)