Šiuolaikiški šiltnamiai kartu su sėklomis bei reikalingais įrankiais daržovėms auginti, laimėtojams bus padovanoti ir įrengti iki gegužės mėnesio vidurio. Modernūs šiltnamiai stovės Lietuvos miestų, miestelių ir gyvenviečių darželiuose, kurių konkursui pateikti piešiniai surinko daugiausiai balsų.

„Išties džiugu, kad konkursas susilaukė tokio susidomėjimo. Jame sudalyvauti iš viso panoro per 450 ikimokyklinio ugdymo įstaigų visoje Lietuvoje – ne tik didžiuosiuose miestuose, bet ir regionuose bei mažesnėse gyvenvietėse. Tai tik dar kartą įrodo, koks didelis yra poreikis Lietuvos vaikams iš arti pamatyti ir pažinti daržoves, prisiliesti prie jų auginimo proceso. Laimėjusieji iš tiesų pasistengė, kad sutelktų savo bendruomenes ir pasiektų bendro tikslo“, – sako projekto organizatoriaus prekybos tinklo IKI viešųjų ryšių vadovė Berta Čaikauskaitė.

Daugiausia balsų „Sodinčiaus“ konkurse surinkusio lopšelio-darželio „Rugiagėlė“ direktorė Galina Stepanovienė pripažįsta, kad laimėti pavyko tik į konkursą įtraukus vaikų tėvelius, darbuotojus bei platesnę bendruomenę ir sulaukus didelio jos palaikymo.

„Mums tai yra labai svarbus laimėjimas. Visi labai stengėsi, kad galėtume džiaugtis nuosavu šiltnamiu – pradedant vaikais, kurie labai entuziastingai piešė svajonių šiltnamius, ir baigiant tėveliais bei darbuotojais, kurie plačiai skleidė žinią apie konkursą bei galimybes mums laimėti. Visiems prisidėjusiems esame labai dėkingi. Šis šiltnamis priartins mūsų vaikus prie gamtos pažinimo ir praplės jų akiratį“, – sako G. Stepanovienė.

Konkurse iššūkį didžiųjų miestų ikimokyklinio ugdymo įstaigoms sugebėjo mesti ir mažesnių miestelių ar kaimo darželiai. Tarp daugiausiai balsų surinkusių ir šiltnamius laimėjusiųjų – Dovilų miestelio Klaipėdos rajone lopšelis-darželis „Kregždutė“, Aukštelkės gyvenvietės Šiaulių rajone mokykla, Visagino, Ukmergės, Alytaus ikimokyklinio ugdymo įstaigos.

„Mūsų auklėtiniai labai džiaugėsi vien jau tuo, kad tokiame konkurse dalyvavome, o laimėjimas mums yra itin reikšmingas – ypač turint omenyje, kad esam mažo miestelio darželis. Vis tik mūsų bendruomenė yra aktyvi, palaikanti tokias iniciatyvas ir suprantanti vaikų supažindinimo su daržovėmis nuo ankstyvų dienų svarbą. Jau ir anksčiau kartu su vaikais mūsų pedagogai sodino įvairių augalų sėklas, juos augindavo, bet turint šiltnamį atsivers visiškai naujos galimybės“, – sako Dovilių lopšelio-darželio „Kregždutė“ direktorė Jadvyga Jacikienė.

Konkurse dalyvavusių darželių auklėtiniai turėjo nupiešti ar kitokiu būdu pavaizduoti savo svajonių šiltnamį ir sugalvoti jam pavadinimą. Už labiausiai patikusius vaikų darbus internete galėjo balsuoti kiekvienas gyventojas, o daugiausiai balsų surinkę piešiniai juos pateikusiems darželiams ir atnešė pergalę.

Konkursas šiltnamiams laimėti yra prekybos tinklo IKI nuo praėjusių metų vasaros vykdomo socialinės atsakomybės projekto „Sodinčius“ dalis. Jo tikslas – padėti vaikams pažinti vaisus ir daržoves bei tokiu būdų paskatinti mažuosius jų valgyti daugiau ir ugdyti darželinukų sveikos mitybos įpročius.

Nuo projekto pradžios taip pat jau buvo organizuotos vaikų edukacines ekskursijos į daržovių ir vaisių ūkius. Dar daugiau tokių ekskursijų bus surengta šiemet. Be to, drauge su ikimokyklinio ugdymo pedagogais ir vaikų psichiatru L. Slušniu IKI parengė specialią vaikų sveikos mitybos ugdymo programą darželiams ir patarimų rinkinį tėvams, kurie buvo išsiųsti visoms šalies ikimokyklinio ugdymo įstaigoms.

Informaciją apie konkurso laimėtojus galite rasti: www.sodincius.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)