Remiantis statistikos duomenimis, Europos žemyne populiariausias mergaičių vardas - Sofia/Sofija/Zofija, ypač rytinėje žemyno dalyje (Lenkijoje, Slovakijoje, Latvijoje, Estijoje, Italijoje, Danijoje), o Vakaruose populiaru mergaites pavadinti Emma (Norvegijoje, Nyderlanduose, Belgijoje, Liuksemburge, Slovėnijoje). Vokietijoje ir Šveicarijoje mergaitės dažniausiai vadinamos Mia, o Makedonijoje, Graikijoje, Kipre, Rumunijoje ir Portugalijoje - Maria/Marija. Paplitę mergaičių vardai Ukrainoje, Austrijoje ir Rusijoje - Ana/Anna/Anastasia.

Berniukus Rytų Europoje madinga vadinti Maxim/Maksim (Moldovoje, Baltarusijoje), o Vidurio Europoje populiarūs vardai Jakub (Čekijoje, Slovakijoje) ir Luka/Lucas/Lukas (Slovėnijoje, Austrijoje, Kroatijoje, Bosnijoje ir Hercegovinoje, Juodkalnijoje, Belgijoje, Lietuvoje). Rusijoje ir Makedonijoje populiariausia berniukus vadinti Alexander/Aleksandar.

Pasirodo, populiariausias vardas, suteikiamas mergaitėms, Anglijoje ir Velse - Amelia (toliau seka - Olivia, Ava, Isla, Emily), o berniukams - Oliver (toliau seka - Jacob, Charlie, Jack, Noah). Tiesa, įdomu tai, jog skirtingai, nei rodo visos Anglijos statistika, Londone ketverius metus iš eilės populiariausiu berniukų vardu išrenkamas Muhammad.

Škotijoje, Šiaurės Airijoje ir Airijoje mergaitės dažniausiai vadinamos Emily, o berniukai - Jack (Škotijoje ir Airijoje) ir James (Šiaurės Airijoje). Skandinavai labiau linkę berniukams išrinkti Williamo vardą.

Lietuvoje pagal pastarųjų metų statistiką pirmauja mergaičių vardas Emilija (toliau seka Austėja, Viltė, Gabija, Liepa), o berniukams dažniausiai suteikiamas vardas Lukas (jis lenkia Matą, Nojų, Dominyką, Jokūbą). Latvijoje berniukai dažniausiai vadinami Robertais, Estijoje - Rasmusais.

Palyginimui, europietiškos vardų mados sutampa ir su kai kurių kitų pasaulio žemynų tendencijomis. Pavyzdžiui, Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje mergaitės dažniausiai vadinamos Olivia, o berniukai - Oliver. Labiausiai paplitęs mergaičių vardas JAV ir Kanadoje - Emma, o berniukų - Noah (JAV) ir Liam (Kanadoje).

Populiarūs mergaičių vardai Pietų Amerikoje - Sofia (Argentinoje, Čilėje) ir Maria (Paragvajuje, Peru), o berniukų - Santiago (Argentinoje, Kolumbijoje, Meksikoje) ir Augustin (Urugvajuje ir Čilėje). Arabų šalyse mergaitės dažniausiai vadinamos Maryam, o berniukai - Mohamed.