Vaiko kūne gaminasi raudonieji kraujo kūneliai, kurie aprūpins jį geležimi. Kūdikio smegenyse stiprėja pojūčių – skonio, kvapo, klausos, regos ir lytėjimo – suvokimas.

Nuo bet kokio fizinio aktyvumo gali suprakaituoti ir jausti oro trūkumą. Tavo svoris pastebimai padidės. Pokyčiai skydliaukės veikloje turės įtakos medžiagų apykaitai. Tavo delnai gali būti raudoni dėl padidėjusio estrogenų kiekio organizme. Tavo širdis, dirbanti pilnu pajėgumu, vis dar gali pakelti vidutinį fizinį krūvį, darbą, bėgiojimą, jogą.

Stebėk savo kūną ir nepersistenk. Kol laukiesi, turėtum vengti daug jėgų reikalaujančio sporto, galinčio sukelti traumas, pavyzdžiui, futbolo, teniso.

Jeigu tai nėra tavo pirmagimis, jau turėtum apie jį pranešti kitiems savo vaikams, kad ir jie galėtų pasiruošti tapti vyresniais broliukais ar sesutėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)