Poilsio pasiūlymų portalo „Noriunoriunoriu.lt“ vadovė Diana Šubelko pataria, kaip pabėgti nuo šurmulingo pirkinių maratono ir romantiškai pasimėgauti savaitgaliu dviese.

1. Pajodinėkite žirgais

Daugelis klysta manydami, kad jodinėjimo žirgais pramoga vienareikšmiškai skirta vasarai – priešingai! Šiltai ir patogiai apsirengę aplankykite artimiausią žirgyną, kur turėsite galimybę susipažinti su žirgais ir išbandyti naują veiklą – jodinėjimą žiemos ramybės apsuptyje. Romantiški, ilgai neišblėstantys įspūdžiai lydės jus visą žiemą. D.Šubelko dalijasi patarimais tiems, kurie dar niekad nebandė šios pramogos.

Kiek kainuoja?

Savarankiško jodinėjimo pamoka, priklausomai nuo vietos, kainuoja 9–15 Eur.

Pamoka su treneriu gali kainuoti ir apie 20 Eur.

Kiek laiko trunka?

Jojimo pamokos dažniausiai trunka nuo 45 min. iki valandos.

Kur galima jodinėti?

Jodinėti galima Alytuje, Vilniuje, Trakuose, Druskininkuose, Panevėžyje, Molėtuose, Telšiuose, Ukmergėje, Šilutėje, Kaune, Šiauliuose. Jei svečiuojatės kitame mieste, pasidomėkite artimiausiu žirgynu – dažniausiai šis įsikūręs priemiestyje.

Ką turėti?

Svarbiausia turėti patogią avalynę (žema pakulne bei tvirtu padu) ir neslidžias, patogias kelnes. Šalmu, balnu ar reikiamomis apsaugomis pasirūpina žirgyno darbuotojai.

Ar svarbios oro sąlygos?

Žirgai nebijo šalčio, todėl šia pramoga mėgautis galima tiek žiemą, tiek vasarą. Jojimo pamokos lauke nevyksta griaudėjant ar stipriai lyjant. Pastaruoju atveju pamokos gali būti perkeltos į jojimo maniežą.

2. Aplankykite mažą miestelį

D. Šubelko pastebi, kad poros vis dažniau renkasi ne savaitgalio skrydį svetur, o keliones į aplinkinius miestelius. Ar esate buvę Dubingiuose? O Švėkšnoje, Varėnoje arba Ukmergėje? Puiki savaitgalio idėja: apsigyventi jaukiame viešbutyje ir dienomis aplankyti aplinkinius miestelius. Apsidairykite aplink – tikrai atrasite naujų, įdomių ir nematytų lankytinų vietų.

Ką aplankyti?

Jeigu apsistojote Anykščiuose, verta pamatyti šalia esantį Kavarską ir pasidomėti Kavarsko katino istorija. Taip pat užsukti į Andrioniškį bei senąsias partizanų slėptuves.

Jei savaitgalį planuojate leisti Trakuose, verta aplankyti Bražuolę ir joje esantį piliakalnį. Taip pat – Aukštadvarį ir garsiąją Velnio duobę.

Jeigu savaitgalio planuose – išvyka į Druskininkus, specialistė pataria nuvykti į netoliese esančią Liškiavą ir aplankyti ten esančius architektūrinius paminklus.

Ką veikti mažame miestelyje žiemą?

Pasidarykite žieminį pikniką

Išsirinkite dar neaplankytą parką ar piliakalnį, prisipilkite termosą karštos arbatos, pasiimkite po pledą ir pasimėgaukite tyla bei jaukiu pikniku išsirinktoje vietoje.

Aplankykite vietinę kavinukę

Susiraskite vietinę kavinukę ir pasivaišinkite ten kepamais desertais ar karštu šokoladu. Pabendraukite su padavėjais – ten gyvenantys žmonės geriau už informacijos centrą galės rekomenduoti apsilankymo vertas vietas.

Aplankykite sendaikčių parduotuvę

Sendaikčių parduotuvė gali atstoti ir muziejų, ir prekybos centrą, ir meno galeriją. Pasidomėkite artimiausia sendaikčių parduotuve ir kartu su antrąja puse apsilankykite joje. Susipažinsite su daugybe ilgą istoriją turinčių daiktų, apžiūrėsite senovinius rakandus. Galbūt įsigysite ką nors sau arba atrasite puikių bei originalių kalėdinių dovanų artimiesiems.

3. Apsilankykite SPA procedūrose dviem

Pabėkite nuo visų į jaukų viešbutį savaitgaliui. Savaitgalio kelionių ekspertė D. Šubelko pateikia rekomendacijas, kokias SPA procedūras rinktis dviem ir kokios yra šių paslaugų kainos. SPA malonumai padės nurimti po darbų, tyloje pasimėgauti masažais bei vienas kito draugija – be kompiuterių ar telefonų.

Populiariausios procedūros:

Masažas dviem

Viešbučio SPA centre pasidomėkite atliekamais masažais ir pasirinkite vieną iš jų. Populiariausi masažai: klasikinis nugaros arba viso kūno masažas, giluminių raumenų arba atpalaiduojantis masažas. Masažai dviem įprastai atliekami tame pačiame kambaryje, todėl visada jausite vienas kito artumą.

Karališka diena jai ir jam

Pasirinkę tokią paslaugą, mėgausitės kelias valandas trunkančiais malonumais. Procedūrų rinkinį įprastai sudaro poilsis aromatinėje vonioje, kūno šveitimas, atpalaiduojantis viso kūno masažas, veido ir galvos masažas.

Pirtys ir baseinai

Kartu išbandykite SPA centre esančias pirtis, atsigaivinkite baseine ir pasimėgaukite masažinėmis srovėmis.

Procedūrų kainos

D. Šubelko atkreipia dėmesį, kad procedūrų kainos labai priklauso nuo pasirinkto viešbučio. Įprastai minėtų paslaugų rinkiniai kainuoja nuo 50 iki 120 Eur. SPA procedūros neretai įtraukiamos ir į nakvynės kainą. Tokiems pasiūlymams dažnai taikomos įvairios akcijos, todėl savaitgalio nakvynes su procedūromis galima įsigyti ir nuo 50 Eur.

Nepamirškite, jog svarbiausia skirti laiko sau ir vienas kitam. Nepasiduokite kalėdinei karštinei – geriausia dovana visada išlieka tikri prisiminimai ir dviese patirti įspūdžiai. Neleiskite automobilių spūstims bei pilniems prekybos centrams atimti iš jūsų gražiausių žiemos švenčių jaukumo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)