O juk ne visus produktus galima dėti į šaldytuvą. Kai kurie negali būti šalia vienas kito ant lentynos. Taigi ką reikia laikyti šaldytuve, o ko ne?

Jei išsaugojote šaldytuvo instrukciją, paskaitykite, kokios lentynos jame šalčiausios, o kokios šiltesnės. Pažiūrėkite, kokia atitinkamų režimų temperatūra. Ir tik po to pažvelkite į šaldytuvo turinį.

Nusprendėte palepinti šeimą egzotiniais vaisiais ir prikimšote šaldytuvą kivių, apelsinų, bananų ir kitų gėrybių? Veltui. Tropiniai vaisiai nedraugauja su šaldytuvu, kad ir kaip norėtųsi suvalgyti šaltą mandariną. Žemoje temperatūroje vaisiai pūva ir išskiria kenksmingas medžiagas. Citrusinius vaisius sudėkite į spinteles.

Ta pati taisyklė galioja ir obuoliams, kriaušėms, vynuogėms. Moliūgą galima laikyti šaldytuve, bet tik nepjaustytą, kitaip jis ims išskirti etileno dujas.

Kietas daržoves (bulves, morkas, svogūnus, pastarnokus) reikia laikyti maišelyje ar krepšelyje, bet tik ne šaldytuve.

Daržovės, kuriose gausu vandens (pomidorai, baklažanai, agurkai, aguročiai) šaldytuvo bijo kaip ugnies. Jos tuojau pat pasidengia juodomis dėmėmis ir ima pūti. Nepirkite daug daržovių, stenkitės viską vartoti šviežią.

Nelaikykite šaldytuve svogūnų. Jiems tiks ir virtuvės spintelė. Medui taip pat ne vieta šaldytuve.

Laikant šaltai, alyvų aliejus taps neskanus. Sūrio negalima laikyti pakuotėje. Kiaušinius sudėkite į specialią vietą šaldytuvo durelėse, nelaikykite pirktinėje polietileno pakuotėje. Jei nuo žuvies šaldytuve sklinda kvapas, padėkite į šaldytuvą stiklinę su kava ar jos tirščiais – ji sugers visus pašalinius kvapus.

Vyno butelis paguldomas, šampano – pastatomas. Ant kiekvieno butelio turi būti nurodyta temperatūra, kurioje geriausiai laikyti.

P.S. Peržiūrėkite visą savo kosmetiką, veikiausiai kai kurias priemones geriau laikyti ne šiltoje drėgnoje vonioje, o šaldytuve.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)