„Z kartos jauni žmonės gyvena savame uždarame pasaulyje ir ne tik neugdo bendravimo įgūdžių, bet ir juos praranda. Socialiniai tinklai ir bendravimas tik virtualioje erdvėje užgožia tikrąją žmogaus prigimtį – gyvą socializaciją“, – svarbią Z kartos problemą pranešime spaudai išryškina Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) Verslo vadybos fakulteto docentė dr. Agnė Šimelytė.

Mokslininkai jau suprato, kad Z kartos negalima priversti bendrauti „senamadiškuoju“ būdu. Jie labai nekantrūs, įpratę rašyti trumpus pranešimus ir gauti greitus atsakymus. Nors jie puikiai jaučiasi apsupti medijų ir technologijų, A. Šimelytės nuomone, darbo rinkoje juos gali ištikti sunkumai.

„Komunikacija – neatsiejama sėkmingo verslo dalis. Be jos negali būti plėtojami ryšiai nei su klientais, nei su tiekėjais. Nekantrumas – įprotis, neigiamai veikiantis derėjimosi procesą, dėl to nukenčia bendradarbiavimas tarp įmonių, prarandami potencialūs klientai, pralaimima konkurencinė kova rinkoje“, – pasakojo VGTU docentė susirinkusiems į Mokslo festivalio „Erdvėlaivis Žemė“ imitacinį derybų žaidimą „Bjaurieji apelsinai“.

Be gyvos komunikacijos neįmanomas ir efektyvus bendravimas įmonės viduje. Todėl, akademikės nuomone, būtina jau mokykloje skatinti jaunuolius dalyvauti užsiėmimuose ir projektuose, kur jie, atlikdami įvairias užduotis–žaidimus, gali mokytis tinkamai komunikuoti, įsijausti į verslo įmonės specialisto vaidmenį bei suprasti kokios asmeninės savybės reikalingos dirbant vieną ar kitą darbą.

Šiais metais mokslo festivalio „Erdvėlaivis Žemė 2015“ metu moksleiviai galėjo pasijusti tikrais vadybininkais dalyvaudami verslo imitaciniame žaidime „Bjaurieji apelsinai“.

Dar vieną progą sudalyvauti užsiėmime norintieji turės rugsėjo 25 d. 12.30 val. VGTU Centrinių rūmų 704 auditorijoje „Tyrėjų nakties“ metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)