1. Leonardo DiCaprio pavadino Leonardo, nes jo nėščia motina žiūrėjo į Leonardo da Vinci paveikslą muziejuje Italijoje, kai jis pirmą kartą įspyrė.

2. Jei nugaišta šimpanzės jauniklis, patelė tol nešiojasi jo kūną, kol pajėgia susitaikyti su netektimi.

3. Seriale „Mister Rogers’ Neighborhood“ kiekvienas pono Rogerso megztinis buvo megztas jo mamos.

4. 2014 m. nėščios vienišos motinos DNR tyrimas parodė, kad ji nėra savo kūdikio motina. Vėliau atlikus pakartotinį tyrimą, gydytojai suprato, kad ji – žmogus chimera.

5. Niccolo Paganini, daugelio laikomas didžiausiu visų laikų smuiko virtuozu, taip gerai griežė, jog manyta, kad jis – velnio sūnus arba pardavė sielą velniui už talentą. Jis buvo priverstas paviešinti savo motinos laiškus, kad įrodytų, jog turėjo tėvus žmones.

6. Vienas Mičigano gyventojas, kuris buvo įvaikintas, 4 metus ieškojo biologinės motinos. Galiausiai paaiškėjo, kad abu dirba toje pačioje parduotuvėje, bet nė vienas šito nežinojo.

7. 2010 m. atlikėjo Tupaco daina „Dear Mama“ buvo įtraukta į Kongreso registro biblioteką kaip „pagarba tiek nužudyto reperio motinai, tiek visoms motinos, besistengiančioms išmaitinti šeimą, nepaisant priklausomybių, skurdo ir socialinių skirtumų“.

8. Per Pirmąjį Pasaulinį karą britų kapitonas Robertas Campbellas pateko vokiečiams į nelaisvę. Jį išleido atsisveikinti su mirštančia motina, tačiau kaizeriui Wilhelmui II jis pažadėjo grįžti iš Kento Vokietiją. Pažadą kapitonas tesėjo ir išbuvo nelaisvėje iki 1918 m., kol baigėsi karas.

9. Rašytojo Ernesto Hemingway motina dažnai rengdavo mažą Ernestą ir jo seserį vienodomis rožinėmis gėlėtomis suknelėmis, nes svajojo susilaukti dvynių mergaičių.

10. Aktoriui Jackui Nicholsonui buvo 37-eri, kai jis sužinojo, kad sesuo June iš tiesų yra jo motina.

11. Sukryžminus dvi gekonų (driežų) rūšis gimė stipri patelė, kuri nesiporavo su kitais gekonais. Ji pati susilaukė patelių, o šios irgi pačios susilaukė patelių. Taip atsirado nauja gekonų mutantų rūšis – patelės, kurios veisiasi pačios ir susilaukia tik patelių.

12. 19-ą konstitucijos pataisą dėl moterų teisės balsuoti priėmė vos vieno balso persvara. Tenesio valstija 36-oji priėmė pataisą, kai jaunas politikas Harry‘is Burnas pakeitė savo balsą į „taip“. Jis pakeitė nuomonę, gavęs motinos laišką, kuriame ji patarė pasielgti teisingai.

13. Timas Duncanas iš San Antonio „Spurs“ ketverius metus mokėsi koledže, užuot ėjęs tiesiai į NBA, nes pažadėjo mirštančiai motinai baigti koledžą.

14. Per Motinos dieną būna daugiausia skambučių telefonu, o per Tėvo dieną daugiausia skambučių, kai moka tas, kuriam skambina.

15. Hugh Hefnerio tėvas, buhalteris, nedavė sūnui pinigų įkurti žurnalą „Playboy“, nes manė, kad žurnalas nebus pelningas. Galiausiai 1 000 dolerių iš savo santaupų sūnui davė motina.

16. Vaisiaus ląstelės gali migruoti į motinos smegenis, o sūnaus DNR gali atsidurti jo motinos smegenyse.

17. Bosnis Amiras Vehabovičius apsimetė mirusiu, nes norėjo pažiūrėti, kas ateis į jo laidotuves. Į laidotuves atėjo tik jo motina.

18. „Vilis Vonka ir šokolado fabrikas“ buvo nenusisekęs filmas, nes motinoms atrodė, kad pamokos – per žiaurios, kad vaikai jas suprastų.

19. Pataisos centre Ilinojaus valstijoje moterims leidžiama pasiimti kartu kūdikius iki dvejų metų. Tame pataisos centre – 0 proc. recidyvizmo, lyginant su 51,3 proc. vidurkiu valstijoje.

20. Brolių Marxų motina Minnie Schönberg įsigijo ūkį ir privertė brolius jame dirbti, kad per Pirmą pasaulinį karą jų nepaimtų kovoti.

21. Suomijoje besilaukiančios moterys gali nemokamai gauti iš valstybės kraitelį kūdikiui, kuriame yra drabužėlių, sauskelnių, patalų ir žaislų.

22. Trečiojo reicho laikais arijų moterys, susilaukusios vaikų, būdavo apdovanojamos Motinos kryžiumi.

23. Aštuonkojo patelės kartais suėda savo čiuptuvus, kad išgyventų, kol saugo kiaušinius. Jos nepalieka lizdo, kol jaunikliai neprasikala iš kiaušinių.

24. Žydų ginekologė prisiekė, kad Aušvice nebebus nė vienos nėščios moters, kai sužinojo, kad po gimdymo jas sudegina krematoriume. Ji atliko apie 3000 abortų, norėdama išgelbėti moteris ir tikėdamasi, kad vėliau jos galės susilaukti vaikų.

25. Theodore‘o Roosevelto motina ir žmona mirė tą pačią naktį. Savo dienoraštyje tą naktį jis padėjo raudoną kryžiuką ir parašė: „Užgeso mano gyvenimo šviesa.“

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)