Susipažinti su teatru balandį kviečia unikalus spektaklis mažyliams.
Šeštadienį, Vilniaus kameriniame teatre, po penkerių metų pertraukos trumpam sugrįžta muzikinis spektaklis „Vištytė ir gaidelis”. Tai – edukacinis vaikai-vaikams žanro spektaklis skirtas mažiausiems žiūrovams: nuo 6 mėn. iki 3 metų vaikams. Pasaką seka Veronika Povilionienė.

„Per daugiau nei 10 metų apie pusė mūsų spektakliuose dalyvavusių šeimų, tiek žiūrovų, tiek dalyvių būtent mūsų projektų dėka pirmą kartą apsilankė Valstybiniame Vilniaus mažajame teatre, Nacionaliniame dramos, Panevėžio Juozo Miltinio teatruose“, - sako S. Latvėnaitė-Kričenienė.

Žinodami, jog ankstyvojo amžiaus vaikai dėmesį gali koncentruoti vos kelioms minutėms, spektaklio kūrėjai, ankstyvojo ugdymo mokyklėlės “Strazdanėlės” vadovai pasitelkė ypatingą pasakos formą – muzikinį žaidimą.

Spektaklio garso takelyje skamba profesionaliais instrumentais ir įvairiais balsais gyvai atlikta muzika jungianti ankstyvojo amžiaus vaikams priimtinus garsus ir jų derinius. Linksmos ir žaismingos melodijos, bei jų pasikartojimai greit įsimenami, todėl lavina vaikų atmintį, vaizduotę ir žodyną.

„Pasakojamos istorijos intarpuose ir charakteringose scenose skamba gerai pažįstamos dainelės (jos buvo atrinktos atlikus mamų anketinę apklausą): „Tindi rindi riūška“ arba „Drum drum drumbacelė“. Greta šių dainelių sudėjome ir nežinomas daineles, kurias būtų verta tėvams žinoti ir dainuoti savo vaikams“, pabrėžia spektaklio muzikos autorius kompozitorius Petras Kričena.

Spektaklio istorijos veikėjai mokyklėlės „Strazdanėlės“ ikimokyklinio ir mokyklinio amžiaus vaikai, kurie kartu su dainininke Veronika Povilioniene pasakoja „Vištytės ir gaidelio” istoriją. Jauniausiam „aktoriui“ vos 2 metai.
Visi pasakos epizodai ir dainelės buvo žaidžiami su mokyklėlės vaikais, tad jie yra ne tik šios pasakos dalyviai, kritikai, bet ir kūrėjai.

Projekto sumanytojai tvirtina, kad dalis spektaklyje vaidinančių vaikų, o ir ateinančių pažiūrėti jaunųjų žiūrovų po šios pirmos pažinties su teatru noriai ir vėl čia sugrįžta žiūrėti repertuarinių spektaklių tiek vaikams, tiek suaugusiems.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją