Užtikrinkite pakankamą miegą. Nustatykite laiką, kada vaikas turi eiti gultis ir kada jis kelsis, dar prieš prasidedant mokslo metams - taip paruošite vaiką ir sumažinsite pirmosios dienos stresą.

Nuteikite pozityviai. Jei vaikas nerimauja dėl grįžimo į mokyklą, padėkite jam išsaugoti pozityvų nusiteikimą. Priminkite visus linksmus renginius, keliones, projektus iš praeitų metų, papasakokite, kokių įdomių dalykų vaikui dar reikės išmokti.

Padėkite peržengti mokyklos slenkstį. Palydėkite mažesnius vaikus į mokyklą, parodykite, kur yra tualetai, sporto salė, biblioteka, kavinė - jis jausis užtikrinčiau žinodamas, kur viskas yra.

Pasirūpinkite reikmenimis. Apsipirkite su vaiku - taip jis galės prisiimti atsakomybę. Leiskite jam pasirinkti kuprinę, priešpiečių dėžutę, vandens buteliuką, naujų drabužių, pieštukų ir panašiai.

Kalbėkitės. Svarbu klausti vaiko apie mokyklą, domėtis, kaip praėjo pamokos. Tai rodo, kad vertinate jo mokslus. Pasistenkite vengti bendro pobūdžio klausimų, tokių kaip „kaip sekėsi mokykloje?“ Į tokius veikiausiai bus atsakoma vienu žodžiu. Pasigilinkite.

Padėkite ruošti namų darbus. Tai efektyvus būdas parodyti, kad rūpinatės tuo, ko jis išmoksta mokykloje. Vaiko darbelių demonstravimas namuose taip pat padeda palaikyti jo entuziazmą.

Lankykitės renginiuose. Lankymasis vaiko mokyklos renginiuose ir dalyvavimas jo veikloje užtikrina jūsų paramą vaiko mokslams bei leidžia susipažinti su mokyklos bendruomene. Daug apie mokyklą sužinoti galite vien tik kalbėdamiesi su kitais tėvais.

Būkite budrūs. Jei vaiko maisto ar miego įpročiai drastiškai pasikeitė, gali būti, kad jis turi problemų moksluose.

Skaitykite, skaitykite, skaitykite. Tai neįkainojamas būdas pabūti kartu su vaiku bei, žinoma, pagerinti jo skaitymo įgūdžius.

Bendraukite su vaiko mokytojais. Tai svarbi rūpinimosi vaiko mokslais dalis. Mokytojai gali pranešti jums apie bet kokius pastebėtus vaiko pasikeitimus. Ir atvirkščiai: informuokite mokytojus apie pokyčius, kurie gali paveikti vaiko elgesį mokykloje, pavyzdžiui, liga, tėvų skyrybos, šeimos narių mirtis, persikraustymas ir pan.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)