„Padariau viską, ką galėjau, dabar metas linksmintis!“, - sakė atlikėja.

Daug politikos

Vienos garsiausių šių metų Eurovizijos dalyvių Bonnie Tyler balsą atpažįsta net kelios kartos. Atstovauti Didžiajai Britanijai konkurse jai buvo siūlyta dukart: dabar ir prieš trisdešimt metų, tačiau tuomet, kaip sako atlikėja, nebuvo kada - karjeros pikas, gastrolės Amerikoje.

Šiemet galimybes laimėti konkursą moteris vertino atsargiai. „Tai sudėtinga, juk čia svarbi ne tik daina. Jei reikšmę turėtų vien muzika, mano šansai būti dideli, bet „Eurovizijoje“ nemažai politikos“, - viename interviu sakė ji. Tiesa, B. Tyler tikėjosi, jog jos ilgametė karjera padės užimti geresnę poziciją konkurse: „Esu žinoma daugelyje šalių, tikiuosi dėl to sulaukti didesnio palaikymo“. Finale užėmusi 19 vietą iš 26 pasirodžiusių šalių atstovų dainininkė sakė, jog rezultatas galėjo nuvilti jos gerbėjus, bet ji džiaugiasi patirtimi, kurios įgavo.

Balso metamorfozės

B. Tyler – geriau žinoma kaip roko muzikos atlikėja, atpažįstama dėl išskirtinio užkimusio balso, kuris toks buvo ne visada. Prieš trisdešimt penkerius metus rokerei buvo atlikta balso stygų operacija, po kurios ji beveik šešias savaites negalėjo kalbėti. Bet Bonnie primiršusi apie gydytojų rekomendacijas, pagauta emocijos netyčia riktelėjo, dėl to jos balsas pasikeitė. Dainininkė prisipažįsta, maniusi jog dėl to incidento jos karjerai atėjo galas. Tačiau įrašiusi daugelio vertinimu iki šiol geriausią savo dainą „It’s a Heartache“ tapo garsenybe.

Paauglystėje metusi mokyklą ir neįgijusi jokios specialybės, B.Tyler dirbo maisto prekių parduotuvėje, vėliau prekybos centre kasininke, tačiau būdama 18 metų atėjo į talentų konkursą ir užėmė antrą vietą. Pasibaigus šou ji netrukus buvo pakviesta dainuoti grupėje. Po poros metų atsiskyrė ir pasivadinusi Sherene Davis pradėjo solinę karjerą. Moteris pripažįsta, kad talentų šou dalyviai neretai tampa „vieno hito atlikėjais“, apie kuriuos greitai pamirštama.

„Mano mama buvo nuostabi moteris, ji mirė sulaukusi 80 m. nuo Alzheimerio ligos. Pamenu, jog ji man kartodavo: „tikėk savimi, niekas nepadarys to už tave“. Esu įsitikinusi, kad dalis mano laimėjimų – motinos patarimų nuopelnas“, – pripažįsta dainininkė.

Vienintelė graužatis

Bonnie, kurios tikras vardas Gaynor Hopkins, gimė darbininkų šeimoje Skiuvene, Jungtinėje Karalystėje. Jos motina labai mėgo operą, ir savo šešis vaikus skatino domėtis muzika. Gausioje šeimoje augusi B. Tyler įrašiusi pirmąją dainą, tėvams nupirko namą. „Labai smagu turėti galimybę padėti kitiems sėkmingos karjeros dėka“, – apie dovaną tėvams kalbėjo B.Tyler.

B.Tyler su vyru, verslininku Robertu, susipažino būdama aštuoniolikos, po ketverių metų draugystės susituokė ir jau beveik 40 metų yra kartu. „Mes vis dar esame labai įsimylėję“, – pripažįsta ji.

Daug brolių ir seserų turinti dainininkė niekada nesusilaukė vaikų. „Susituokę su vyru nusprendėme palaukti septynerius metus, tačiau kaip tik tuo metu mano muzikinė karjera tapo labai intensyvi, vis atidėliojome planus susilaukti vaikelio. Galiausiai susivokėme, jog man jau 39 m., jis dar porą metų už mane vyresnis. Pajutau stiprų motinišką instinktą ir pagalvojau, jog dabar yra pats laikas“, – prisimena B. Tyler. Ji pastojo labai greitai, tačiau po beveik trijų mėnesių prarado kūdikį. Pora bandė susilaukti vaikų dvejus metus, tačiau nesėkmingai.

Kartą paklausta, ko labiausiai gailisi gyvenime, B. Tyler sakė: „Norėčiau, kad su vyrų būtume radę laiko pradėti vaikelį anksčiau ir nekartoję frazės kitais metais“.

Sutriko regėjimas

Sulaukusi penkiasdešimties B. Tyler susidūrė su rimta sveikatos problema. Toliaregė moteris vis prasčiau matydavo iš arti.

„Jaučiausi visai senute, nors buvau vos daugiau nei penkiasdešimties. Per dešimt metų susilpnėjęs regėjimas tapo tikra problema“, – tuo metu sakė ji.

Dainininkė prisimena, jog regėjimo problemos kenkė ne tik asmeniniam gyvenimui, bet ir darbui: „Būdama įrašų studijoje turėjau susikaupti, tačiau tai sekėsi sunkiai, nes nematydavau tekstų, kuriuos turėčiau dainuoti“.

Prieš daugiau nei penkerius metus atlikėjos gydytojas nustatė, kad moteris kenčia ne tik nuo toliaregystės, bet ir astigmatizmo bei vadinamosios senatvinės toliaregystės. Lazerinė akių operacija truko vos 20 minučių, B. Tyler sakėsi nepajutusi skausmo, o po jai atliktos procedūros pagaliau viską aiškiai matanti.

Tarp kitko:

Bonnie Tyler, kurį dainavo pasivadinusi Sherene Davis sceniniu vardu, tačiau 1975 pasirašydama kontraktą su kompanija „RCA Records” buvo paprašyta jį pasikeisti.

Keli atlikėjos šeimos nariai taip pat susilaukė sėkmės muzikinėje veikloje. Jos brolis Paul Hopkins yra grupės „Sunshine Cab Co“ lyderis. Sesuo Avis Hopkins kelias dainas. Ji geriau žinoma kaip Amanda Scott.