Tyrime nagrinėti apie pusės milijono dviejų amžiaus grupių (13-14 bei 6-7 metų) pasaulio vaikų duomenimis. Klausimyną apie sveikatą užpildė jų tėvai arba globėjai.

Tyrėjai aiškinosi vaikų mitybos įpročius ir sveikatos būklę, pvz., ar per pastaruosius metus buvo susidurta su švokštimu kvėpuojant, nosies užgulimu, egzemomis nebūnant peršalus ir nesergant gripu.

Kad nesupainiotų maisto įtakos su kitais astmos rizikos veiksniais, tyrėjai įtraukė kontrolinius klausimus apie tai, ar besilaukdama motina rūkė, ar vaikas gyvena aktyvų, ar pasyvų gyvenimo būdą, kūno masės indeksą.

Mokslininkai išsiaiškino, kad greitasis maistas buvo vienintelė maisto rūšis, kurios vartojimas tiesiogiai susijęs su ligos rimtumu. Jei per savaitę tris arba daugiau kartų yra valgomas greitas maistas, sunkios astmos susiformavimo rizika 13–14 m. amžiaus vaikų grupėje išauga 39 proc., tuo tarpu jaunesnių vaikų grupėje – 27 proc. Greitasis maistas taip pat turi įtakos egzemos ir sunkaus rinito atsiradimo rizikai.