Ugnies stichijos ženklai: Avinas, Liūtas, Šaulys

Žemės stichijos ženklai: Ožiaragis, Jautis, Mergelė

Oro stichijos ženklai: Svarstyklės, Vandenis, Dvyniai

Vandens stichijos ženklai: Vėžys, Skorpionas, Žuvys

UGNIES STICHIJOS TĖVAI

Po Avino, Liūto ir Šaulio ženklais gimę tėvai – dinamiški, žaismingi ir išradingi. Būtent taip jie augina ir vaikus. Tokie tėvai niekada neslėps švelnių jausmų ir nuoširdžiai džiaugsis savo atžalų kompanija. Tačiau Avinams, Liūtams ir Šauliams trūksta praktiškumo, kasdienė rutina – jiems tikras iššūkis, o laiko planavimas nuolatos kelia galvos skausmą. Tokie tėvai tiki stebuklingąja pasaulio puse ir visomis išgalėmis stengtis tą tikėjimą perduoti ir savo atžaloms.

Ugnies stichijos tėvai ir Ugnies stichijos vaikas

Tokios šeimos santykiai labai dinamiški, liepsnojantys ir audringi. Šeimą jungiančia grandimi gali tapti bendra fizinė veikla ir jos teikiamas džiaugsmas (pavyzdžiui, sportas). Be to, tėvus ir vaiką jungia tikėjimas pasaulio paslaptingumu ir užkrečiantis optimizmas. Problemų gali kilti, jeigu tėvai per daug susitapatina su savo vaiku ir pamiršta, jog šis mažas žmogus – atskira asmenybė. Vienas kito idealizavimas teikia džiaugsmo tik tol, kol statula nenukrenta nuo pjedestalo.

Ugnies stichijos tėvai ir Žemės stichijos vaikas

Tokia šeima gali būti abipusiškai vieni kitiems naudinga – Ugnies stichijai priklausantys tėvai į Žemės vaiko gyvenimą įneša spontaniškumo ir magijos prieskonio, o mainais iš savo atžalos pasisemia kantrybės ir stabilumo. Ugnies stichijos tėvai privalo gerbti savo žemiškojo vaiko juntamą poreikį jaustis saugiai (o tam būtina ir savotiška rutina, kasdienybės ritualai). Tokiems tėvams gali būti labai sunku suprasti, jog atžala nori jaustis panaši į gimdytojus, ir niekaip nesupranta, kodėl jai peršamas tikėjimas dalykais, kurių negalima paleisti. Žemės stichijos vaikas viską nori patirti pats, jam reikia fizinio, materialaus įrodymo.

Ugnies stichijos tėvai ir Oro stichijos vaikas

Tokioje šeimoje idėjos sumišusios su fantazija. Vienas iš taikliausių pavyzdžių – tėvų ir vaiko diskusija prie pietų stalo apie nežemiškus dalykus (pavyzdžiui, ateivių egzistavimą ar laiko mašinos konstravimą). Tėvų ir vaikų santykiai gali pašlyti, jeigu tiek gimdytojai, tiek atžala gyvena fantazijų, o ne realybės plotmėje. Ugniniai tėvai skatins Oro stichijai priklausantį vaiką svajoti, skatins jo vidinę laisvę ir nepriklausomybę.

Ugnies stichijos tėvai ir Vandens stichijos vaikas

Galima drąsiai teigti, jog tokia kombinacija pati sudėtingiausia Ugnies stichijos tėvams. Jie aistringi, o vaikas labai emocionalus, viską išgyvena savyje. Tėvai tikrai ne visada supranta savo atžalos jautrumą. Ugnies ir vandens kombinacija sukuria garą – šis virsmas puikiai gali apibūdinti, kas vyksta tokioje šeimoje. Pagrindinė tėvų užduotis – pasistengti išlikti objektyviems ir natūraliai priimti faktą, jog jų atžala nėra tėvų atspindys.

ŽEMĖS STICHIJOS TĖVAI

Ožiaragiai, Jaučiai ir Mergelės – Žemės stichijos zodiako ženklų trejetas. Tokie žmonės tampa praktiškais, vaiko saugumo besirūpinančiais ir puikiai organizuotais tėvais. Jie kuo puikiausiai pasirūpina viskuo, kas sudaro tvirtą gyvenimo pagrindą – suteikia ne tik vaikams itin būtiną saugumo jausmą, bet ir pasirūpina materialine gerove. Tokiems tėvams gali tik trūkti fantazijos ir spontaniškumo elemento. Taip pat egzistuoja grėsmė, jog tokie tėvai savo vaikams gali būti pernelyg griežti.

Žemės stichijos tėvai ir Žemės stichijos vaikas

Ši kombinacija abiem pusėms garantuoja saugumą ir stabilumą. Vaikas priklausomas nuo tėvų per poreikį jaustis saugus ir apsaugotas. Galima drąsai teigti, jog Žemės stichijos tėvams savo mažylį bus gana lengva suprasti. Tačiau tokiai šeimai gali kaip reikiant trūkti kūrybiškumo ir vaizduotės.

Žemės stichijos tėvai ir Ugnies stichijos vaikas

Po Ugnies stichijai priklausančiu zodiako ženklu gimęs vaikas Žemės stichijos tėvams gali būti gyva bėda, tačiau jų kantrybė ir meilė galiausiai atsipirks. Žemės stichijos tėvai iš nevilties dėl savo vaiko nenoro paisyti taisyklių ir negalėjimo susikoncentruoti į materialųjį pasaulį tiesiog raunasi plaukus. Žemė gesina Ugnį, todėl didžiausia grėsmė harmoningiems santykiams šeimoje – tėvų bandymas užslopinti vaiko prigimtį. Didžiausias pliusas tas, jog tokie santykiai padeda sugretinti fantazijų ir galimybių bei tikrovės plotmes.

Žemės stichijos tėvai ir Oro stichijos vaikas

Štai jums dar viena šeima, kur vaikas jaučiasi slopinamas ir neteisingai suprantamas. Tai materijos ir minties konfliktas, kur vaikui sunku susitaikyti su tikrove, o tėvams – priimti jo idėjas. Tėvams reikia apsišarvuoti kantrybe ir bandyti savo atžalai išaiškinti viską, kas jam kelia bent menkiausią neaiškumą.

Žemės stichijos tėvai ir Vandens stichijos vaikas

Tokie santykiai tiek tėvams, tiek vaikui gali suteikti daug džiaugsmo – tiek tėvams, tiek vaikams labai svarbus saugumo jausmas. Žemės stichijos tėvai kartais gali būti nepajėgūs suvaldyti Vandens stichijai priklausančio vaiko emocijų. Tačiau jeigu vaikas reikiamais momentais sulauks taip trokštamo palaikymo, vaiko ir tėvų santykių rimti nesklandumai tikrai netemdys.

ORO STICHIJOS TĖVAI

Oro stichijos zodiako ženklų trejetas – Svarstyklės, Vandenis ir Dvyniai. Po šiais zodiako ženklais gimę tėvai gali praleisti valandų valandas kalbėdamiesi su savo atžalomis ir ieškodami logiškiausio požiūrio. Logika besivadovaujantiems vaikams tokie tėvai gali tapti tikru galvos skausmu. Patarimas Oro stichijai priklausantiems tėvams – pasistenkite neatitrūkti nuo savo vaikų, antraip artimų santykių išsaugoti greičiausiai nepavyks.

Oro stichijos tėvai ir Oro stichijos vaikas

Šiuose namuose niekada nebūna tylu. Netyla pokalbiai, be sustojimo dalijamasi idėjomis ir patirtimi, viename kambaryje plyšauja televizorius, kitame – muzikos grotuvas, virtuvėje kažką groja radijo imtuvas. O fone netyla kalbos, diskusijos ir komentarai. Tačiau šiuose namuose trūksta vieno gana svarbaus elemento – praktiškumo.

Oro stichijos tėvai ir Žemės stichijos vaikas

Oro stichijos zodiako ženklo tėvams labai sunku suprasti, koks Žemės stichijos vaikui būtinas yra fizinis ryšys. Vien žodžių tikrai nepakanka, šis vaikas mokosi iš patirties, o didžioji jos dalis sukaupiama per pojūčius: ragaujant, liečiant, matant, girdint ir uodžiant. Nors tokiuose namuose, kaip jau minėjome, garsų tikrai nepakanka, kitiems pojūčiams paprasčiausiai nelieka vietos. Oro stichijai priklausantys tėvai privalo pasirūpinti, kad dėmesio pakaktų visiems penkiems pojūčiams.

Oro stichijos tėvai ir Vandens stichijos vaikas

Oro stichijos tėvai vaikams bando įteigti, kad geriausia gyvenime - savarankiškumas, ir gali spausti vaikus patiems priimti sprendimus, patiems aiškintis, domėti ir kt. Tai gerai, kadangi Vandens stichijos vaikai labai prieraišūs, linkę tinginiauti ir labiau kliautis kito jėgomis nei savo. Tačiau tiesa ta, kad tiek pat svarbus ir bendravimas, mokėjimas paguosti, leisti kitam jumis pasirūpinti, tad šiems tėvams užduotis - bandyti išlaikyti aukso vidurį, įvardinant tikras vertybes.

Oro stichijos tėvai ir Ugnies stichijos vaikas

Šis ryšys stiprus, kadangi ir vieni, ir kiti aktyvūs, juos viskas domina. Ką reikėtų padaryti tėvams - neprarasti praktiškumo, nes svajonės nesipildo šiaip, jos pildosi veikiant, ir tai - tik labai gerai apskaičiavus ir įvertinus. Problemų šiuose santykiuose gali kilti dėl individualumo, noro būti nepriklausomiems - ypač vaikams. Nors tėvai vertina nepriklausomybę, iš vaikų taip anksti jos nesitiki.

VANDENS STICHIJOS TĖVAI

Skorpionai, Vėžiai ir Žuvys yra labai dėmesingi savo vaikams, tačiau reiklūs, norintys, kad namuose būtų paisoma taisyklių ir drausmės, ir viskas vyktų pagal planą. Šie tėvai stipriai išgyvena atžalų nesėkmes ir dažnai dėl to kaltina save, bandydami ieškoti priežasčių savo veiksmuose, taip neretai pamiršdami, kad vaikai gali būti kitokie nei jie patys, turėti kitokį charakterį, galiausiai siekti kitų planų, o ne to, ko trokšta tėvai. Nepaisant Vandens stichijos tėvų globėjiškumo, jie turi dovaną atskleisti geriausias vaiko savybes, skatinti ji, tinkamai pabarti ir įkvepiančiai pagirti.

Vandens stichijos tėvai ir Vandens stichijos vaikas

Vandens stichijos vaikai labai emocingi, reiškiantys jausmus atvirai ir jautriai išgyvenantys nesėkmes - tai tėvams reikėtų suprasti ir dažniau įsijausti į vaiko emocijas, juk savąsias labai vertinate. Jei būsite atjaučiantys, tačiau teisingi, o ne tik besigailintys, tuomet kils mažiau problemų dėl melavimo, kadangi šie vaikai bijos nuvilti reiklius tėvus ir gali bandyti slėpti problemas, emocingai ginčytis, nepasakant tikrųjų priežasčių. Čia svarbiausia ir užjausti, ir nustatyti ribas.

Vandens stichijos tėvai ir Žemės stichijos vaikas

Vandens stichijos tėvai labai prisiriša prie vaikų ir Žemės stichijos vaikai yra bene vieninteliai, kuriems tai patinka, ir kurie tai vertina, kadangi jiems be galo svarbus fizinis ryšys, poreikis jaustis saugiai. Tačiau tėvų pareiga yra parodyti šiems vaikams ir kitą pasaulį, ne tik šeimą, kad šie galėtų susirasti draugų, įgytų socialinių bendravimo įgūdžių.

Vandens stichijos tėvai ir Ugnies stichijos vaikas

Ugnies stichijos vaikai yra beprotiškai energingi, o Vandens stichijos tėvams gali atrodyti, kad jie - tikri neklaužados, turintys „prastą charakterį“. Kad santykiai klostytųsi puikiai, tėvams derėtų labiau globoti ir lepinti vaikus, demonstruoti švelnumą. Jeigu šeimoje yra rimtų problemų, arba vaikai gyvena tik su vienu iš tėvų, dėl savarankiškumo Ugnies stichijos vaikai gali bandyti užimti trūkstamo tėvo vietą ir padėti auginti brolį ar sesutę. Tėvams šiuo atveju reikėtų neleisti taip daryti, kadangi vaikai gali išaugti diktatoriais.

Vandens stichijos tėvai ir Oro stichijos vaikas

Vandens stichijos tėvai turi nuostabią intuiciją ir geba stebėti bei vertinti aplinką iš menkiausių simbolių, tad šį gebėjimą perduokite Oro stichijos vaikams, kurie neretai skraido padebesiais ir dažnai mokosi ne iš kitų, o iš savo klaidų. Dalykas, kuris jus jungia - svajonės ir siekiai: tiek tėvai, tiek šios stichijos vaikai mėgsta svajoti, kurti planus ir projektuoti gyvenimą. Tad šiame ryšyje svarbiausia yra skatinti: tėvams - vaikus, o šie greičiausiai įkvėps tėvus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)