Tarp dažniausiai išskalbtų atsitiktinių daiktų taip pat patenka raktai (15 proc.) ir mobilieji telefonai (8 proc.).

Tyrimo rezultatai parodė, jog lietuviai skalbia drabužius ganėtinai dažnai – 82 proc. iš jų tai daro bent kartą per savaitę. Tarp visų amžiaus grupių dažniausiai skalbiniais rūpinasi 30 – 49 m. žmonės. Panaši situacija ir Latvijoje bei Estijoje, kur drabužius bent kartą per savaitę skalbia atitinkamai 81 ir 84 proc. žmonių.

Lietuviai, LG apklausos duomenimis, gerokai modernesni už latvius ir estus skalbinių džiovinime, mat net 12 proc. jų naudoja skalbinių džiovykles (jas naudoja vos 5 proc. latvių ir 4 proc. estų). Vis tik, lietuviai neatsisako ir tradicinių būdų – 35 proc. jų skalbinius džiausto balkone, dar 31 proc. – namuose. Beje, jaunesni žmonės labiau renkasi skalbinius džiauti viduje, vyresnieji – balkone. Latvijos bei Estijos gyventojai labiausiai mėgsta senamadišką džiovinimo būdą – balkoną ar lauką. Įdomu tai, jog visose trijose valstybėse vyrai džiovyklę naudoja dažniau, nei moterys.

Renkantis skalbimo mašiną lietuviai pragmatiškesni nei latviai ar estai, mat ekonomiškumas – sunaudojamas vanduo ir elektra skalbimo metu (79 proc.) yra svarbesnis kriterijus nei pačios skalbyklės kaina (64 proc.). Tuo tarpu Latvijoje ir Estijoje svarbiausias kriterijus yra skalbyklės kaina (atitinkamai 68 ir 73 proc.) LG tyrimo duomenimis, trečia ir ketvirta svarbiausia skalbimo mašinos savybė lietuviams yra programos ir funkcijos (49 proc.) bei dydis (44 proc.). Įdomu tai, jog skalbyklės funkcijos ir programos svarbesnės moterims (50 proc.) nei vyrams (45 proc.), o skalbyklės dizainas svarbus jauniems žmonėms (25 proc. grupė iki 19 m. amžiaus).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)