Kosmetikos, kuria nerekomenduojama naudotis būsimai mamai, sąrašas.

Priemonės su retinoliu

Retinolis - aktyvus priemonių nuo senėjimo komponentas, jo taip pat yra kosmetikoje, skirtoje odai su aknės problemomis. Iš esmės tai vitaminas A. Dėmesio, nėščiosios! Didelės vitamino A dozės kenkia būsimam vaikui. Atkreipkite dėmesį į šio komponento kiekį ir savo kremuose, ir savo maiste. Pavyzdžiui, yra žinoma, kad rekomenduojama vitamino A paros dozė nėščiosioms - net mažesnė nei vaikams. Jei vaikams rekomenduojama 400-1000 mkg vitamino A per parą, suaugusiesiems - 900 mgk, tai nėščiosioms - ne daugiau 100 mkg.

Priemonės su salicilo rūgštimi

Šio ingrediento yra prausimosi putose, šveitikliuose, kremuose, skirtuose probleminei odai (spuogai, aknė, inkštirai). Apskritai priemonėse odai, kenčiančiai nuo aknės, yra labai daug antibakterinių komponentų, kurie gali pakenkti vaisiui. Salicilo rūgšties yra įvairiose tepaluose nuo spuogų. Patarimas toks: jei jau turite spuogų, nėštumo metu pasistenkite apie tai pamiršti, gydytis pradėkite pagimdžiusi ir baigusi maitinti vaiką - apsaugokite jį.

Bet kokie produktai su kvapikliais

Ftalatai - cheminės medžiagos, kurių yra stipriai parfumerizuotoje kosmetikoje - kūno losjonuose, kvepaluose, dezodorantuose. Jie gali toksiškai veikti nėščiąją, kenkti būsimo vaiko vystymuisi. Geriau išvis atsisakyti kvepalų ir parfumuotų produktų nėštumo metu. Jei jau patinka kvapni kosmetika, galima rasti maloniai kvepiančių priemonių tarp vaikiškų produktų: vaikiškų drėgnų servetėlių, vaikiško šampūno, kremų.

Priemonės odai balinti

Paprastai produktuose odos balinimui yra hidroksino arba glutationo. Jie veikia tuos organizmo fermentus, kurie gamina melaniną, todėl oda bąla. Tačiau šis procesas draudžiamas nėščiosioms, kadangi blokuojamas natūralus sveikos vaiko odos formavimasis. Be to, šie du komponentai gali sukelti alerginę reakciją, kas taip pat kenkia ir pačiai būsimai mamai, ir būsimam vaikui, ir maitinančioms motinoms. Ir nors nėštumas neretai sukelia odos pigmentaciją, daugeliui norisi atsikratyti dėmių - naudotis kremais nereikėtų. Po gimdymo viskas praeis. O jei jau visai nepatinka pigmentacija, naudokitės natūraliomis odos balinimo priemonėmis.

Manikiūro priemonės

Deja, paskutiniu metu pasirodė duomenų, kad net saugiose nagų lako formulėse yra kenksmingų mūsų sveikatai medžiagų. Todėl pakliūti į reklamos pinkles nereikėtų. Geriau išvis atsisakyti nagų lakavimo nėštumo metu. Jei jau darote, tai kuo rečiau ir gerai vėdinamoje patalpoje. Ir nors tikslių rekomendacijų suteikti niekas kol kas negali, geriau apsidrausti, nei paskui gailėtis - todėl dusyk pagalvokite prieš darydamosi manikiūrą namie ar salone.

Savaiminio įdegio priemonės - naminės ir profesionalios

Jose yra dihidroksiacetono (DHA). Žinia, kad šis patenka į kraują. Specialistai spėja, kad jis gali pažeisti DNR.

Bet kokie purškikliai

Purškiklių grėsmė ta, kad jų lengva įkvėpti ir sunku kontroliuoti įkvėptos priemonės kiekį. Be to, įkvepiant visi kenksmingi elementai lengvai prasiskverbia iškart į organizmo vidų. Geriausia vietoje purškiamų dezodorantų naudokite rutulinius, vietoje plaukų lako - putas ir pan.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (124)