Tad savaitgalį į Trakų rajone, Anupriškėse, įsikūrusį poilsio ir pramogų parką „TonyResort“ sugužėjusių beveik dviejų dešimčių Koncepto kaime augančių vaikų laukė itin turininga diena. Kartu su žygių instruktoriumi Paulium Albertavičium jie tyrinėjo parko apylinkėse esančias aukštapelkes, išbandė parke įsikūrusias laipynių trasas ir net susipažino su picų kepimo paslaptimis.

Pasak parko direktoriaus Lino Jasinsko, psichologai teigia, kad geriausias būdas pasirinkti profesiją – išbandyti ją praktiškai. „Būtent todėl ir gimė mintis suteikti galimybę globotiniams iš arti stebėti parke įsikūrusios picerijos personalo darbą bei patiems pasigaminti ir išsikepti picų tikromis malkomis kūrenamoje krosnyje. Beje, tokiose krosnyse picos kepamos ir jų gimtinėje – Neapolyje“, – pasakoja „TonyResort“ parko vadovas.

Nors Koncepto kaimo sodybos globotiniai savo svajonių profesijomis įvardijo apdailos meistro, baldų dizainerio, tango šokėjo, kirpėjos, veterinarės, dailininkės specialybes, picų kepėja Elžbieta neprarado vilties, kad bent vienas iš vaikų pasirinks jos profesinį kelią. „Būdamas geru kepėju ar virėju alkanas niekada nebūsi“, – juokavo Anupriškėse įsikūrusios picerijos-ciperijos darbuotoja.

Žinių ir įspūdžių kupiną globotinių dieną vainikavo tarzaniška pramoga – nuotykių parkas. Apšilimui pasikarstę po parke įrengtą 10 metrų aukščio laipiojimo piramidę, vaikai su nekantrumu laukė tolesnių nuotykių. Jie drąsiai įveikė įvairaus sudėtingumo laipynių trasas, skraidė greitojo nusileidimo lynais – šios atrakcijos globotiniams suteikė nepamirštamų akimirkų.

„Vaikai kupini įspūdžių. Jie nekantriai laukė išvykos į Anupriškes ir net neabejoju, kad jų lūkesčiai pasitvirtino su kaupu. Už šią nuostabią dieną labai norėtume padėkoti poilsio ir pramogų parko vadovams, žygių instruktoriui Pauliui, picų kepėjai Elžbietai. Tikimės greitu metu čia vėl apsilankyti“, – sakė Koncepto kaime įsikūrusios vaikų globa užsiimančios sodybos atstovas Martynas Kubilis.

Anupriškių poilsio ir pramogų parko įkūrėjo, mecenato Antano Guogos teigimu, jau kelintus metus iš eilės siekiama suteikti galimybes parke puikių įspūdžių patirti vaikams iš visų Anupriškių kaimynystėje įsikūrusių globos namų: „Pavyzdžiui, šią vasarą parke visą savaitę ilsėjosi ir pramogavo vaikai iš Valkininkų globos namų „Spengla“, taip pat glaudų ryšį palaikome su Lentvario bei kitais vaikų namais. Džiaugiuosi, kad galėjome prisidėti ir prie Koncepto kaime gyvenančių vaikų turiningo laisvalaikio.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)