Maži ir dideli stebėjo modernaus cirko trupės „Circus Cirkör“ iš Švedijos pasirodymą. Visą valandą vilniečius linksmino gatvės akrobatai ir klounai.

Šiais metais visus Švedijos nacionalinės dienos renginius vienijo bendra tema – „Linkėjimai ateičiai“. Ambasada linkėjo Lietuvos vaikams šviesios ateities bei kvietė suaugusius susimąstyti, ar darome viską, kad mūsų ateitis – vaikai – augtų jiems draugiškoje ir kūrybiškumą skatinančioje aplinkoje.

Taip pat Švedijos ambasada inicijavo kūrybinį projektą vaikams iš Lietuvos mokyklų ir globos namų. Po cirko pasirodymo projekto dalyviai buvo pakviesti apsilankyti ambasadoje ir kartu švęsti Švedijos nacionalinę dieną. Apie šimtas svečių – vaikų ir suaugusiųjų – Švedijos ambasados kiemelyje bendravo tarpusavyje bei su Švedijos ambasados darbuotojais ir ambasados partneriais (Vaikų linija, Gelbėkit vaikus, Bernardinų jaunimo centru ir LR vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga). Buvo dalinamasi informacija apie vaikų teises ir partnerių vykdomus projektus, o „Rimi Lietuva“ supažindino su pagrindiniais sveikos mitybos principais bei visus vaišino pagal specialų receptą paruoštu švedišku limonadu ir tradiciniu švedų vaikų skanėstu - bandelėmis su cinamonu. Cirko artistai mokė vaikus smagių triukų.

Renginio svečiai taip pat apžiūrėjo ambasados kieme eksponuojamus vaikų darbelius. Jais vaikai buvo kviečiami išsakyti savo svajones, ateities planus; parodyti, kokią jie mato savo ateitį po 10 metų – kur, kokioje aplinkoje jie nori gyventi, ką nori veikti ir kuo džiaugtis.
Šios Švedijos ambasados Vilniuje iniciatyvos tikslas – puoselėti vaikų svajones ir skatinti juos domėtis savo teisėmis.

Šį spalvingą renginį organizavo Švedijos ambasada kartu su Švedijos prekybos taryba ir „Rimi Lietuva“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją