„Mes būsime bene vienintelis darželis Lietuvoje, o tikriausiai ir Baltijos šalyse, kuriame visos veiklos vaikams bus suderintos su asmenybės ugdymu, būsimojo lyderio vertybių skatinimu, ekologišku mąstymu ir sveikos gyvensenos pagrindais“, - teigė M. Mendelė Leliugienė, ugdymo programos „Aš esu kūrėjas“ autorė, tarptautinėje konferencijoje Ženevoje pristatyta kaip viena iš perspektyviausių asmenybės ugdymo programų pasaulyje.

Darželis bus atidarytas Tarandės mikrorajone Vilniuje. Čia planuojama trisdešimties vaikų ikimokykliniam ugdymui pritaikyti 500 kv.m namą, kuriame bus: „intelekto“ kambarys, „grūdinimosi“ kambarys, kambariai menams, sportiniams užsiėmimams ir kiti. Be to, šalia darželio yra įrengtas didelis saugiai aptvertas kiemas su erdviu žolynu, tinkančiu vaikų žaidimams ir meniniams užsiėmimams.

„Daug dėmesio skirsime dailės terapijai, kuri, kaip teigia mokslas, yra efektyvi priemonė ne tik lavinti vaiko intelektą bet ir, esant poreikiui, koreguoti jo elgesį bei mąstymą. Pavyzdžiui, „gydyti“ vaikų hiperaktyvumą arba nepasitikėjimą savimi, vaikiškas baimes, uždarumą.

Yra visokiausių vaikų, todėl su kiekvienu reikia dirbti šiek tiek individualiai, stebėti, kuria linkme jį nukreipti – kur jį paskatinti, o kur pristabdyti. Tačiau užtikrinu, kad pas mus vaikai mąstys ir kurs laisvai, juk mes norime užauginti atsakingai kuriančius lyderius“, - teigė darželio įkūrėja.

Pristatant darželį tėvams pademonstruotos priemonės, kurios bus naudojamos vaikų ugdyme: gintarų ir jūros smėlio vonelės, taurieji akmenys sensomotorikos mankštoms, gintarais pripildyti žaislai, perkusiniai muzikos instrumentai ir kitokie. Darželyje bus taikoma dailės terapija, muzikos terapija, pasakų terapija ir lytėjimo – mamos ir tėčio buvimo šalia kompensavimo – terapija.

Į darželį „Rafaelis“ ketinama priimti 2-6 m. amžiaus vaikus, kurie bus mokomi keturiose grupėse (po aštuonis vaikus). Darželis taip pat teiks valandinę vaikų priežiūros paslaugą. Ateityje, tėveliams pageidaujant, planuojama sudaryti anglų, italų, prancūzų ir kitokių kalbų pamokų grupes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)