O ir tiems, kas nėra sau labai griežtas maisto atžvilgiu, smagu išbandyti kitokius negu įprasta blynelius.

Jei vis dėlto norite labiau tradicinių blynų, tuomet papildomai įdėkite šiek tiek miltų. Nemėgstantiems pilno grūdo avižinių dribsnių, ar neturintiems laiko jų brinkinti, siūlau naudoti greito paruošimo avižinius dribsnius.

4 porcijoms reikės:

4 prinokusių bananų
200 ml avižinių dribsnių (pilno grūdo)
130 ml pieno
2 kiaušinių

Gaminimas:

Pieną pašildome mikrobangėje, užpilame avižinius dribsnius, išmaišome ir paliekame išbrinkti bent 20 min, kelis kartus išmaišome.

Bananus sutriname šakute.

Kitame inde išplakame kiaušinius ir sumaišome su bananais. Tada įmaišome avižinius dribsnius.

Keptuvę patepame šiek tiek aliejaus arba sviesto, pilame 1 valg. š. tešlos, suformuojame blynelį ir kepame ant silpnos ugnies, atsargiai apverčiame (apversti reikėtų, kai ant blynelių atsiranda mažos skylutės). Taip iškepame visus blynelius. Patiekiame blynelius su mėgstamu sirupu, uogiene ir pan.

Blyneliai labai gardūs su klevų sirupu.

Nekepkite storų blyneliu, kitaip bus labai sunku apversti ir blyneliai beverčiant gali „subyrėti“.

Receptas ir nuotrauka iš Liucijos tinklaraščio www.lithuanianintheusa.com