Galite naudoti kokias norite kepenėles. Mums skaniausios yra kiaulienos, tad ir šį patiekalą gaminome iš jų.

Reikės:

450 g kiaulienos kepenėlių,
pieno kepenėlėms mirkyti,
2 svogūnai,
1 paprika,
100 g pievagrybių,
aliejaus kepimui,
druska,
malti juodieji pipirai,
15 ml balzaminio acto.

Kepenėles užpilkite pienu, kad apsemtų ir pamirkykite apie valandą, kad panaikintų kartumą.

Svogūną susmulkinkite plunksnelėmis, papriką juostelėmis, o pievagrybius griežinėliais.

Keptuvėje įkaitinę aliejų apkepinkite paprikas, svogūnus ir pievagrybius. Atidėkite į dubenį.

Toje pačioje keptuvėje, kur kepė daržovės, kepkite nusausintas kepenėles (jeigu reikia, išpjaukite sausgysles ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais).

Kepenėles apibarstykite druska ir pipirais. Iš vienos pusės kepkite apie 5 min.

Kai kepenėlės beveik iškeps, sudėkite kepintas daržoves, įpilkite acto, berkite prieskonių ir pašildykite, kol daržovės sušils.

Valgykite su pasirinktu garnyru.