Vis dar nesugalvojate ką pagaminti iš baklažano? Parekomenduosiu jį įdaryti su daržovėmis ir grikiais. Tai patiekalas, kurį valgyčiau vėl ir vėl.

Reikės:

baklažano,
morkos,
raudonos paprikos,
svogūno,
virtų grikių,
aliejaus,
druskos,
prieskonių su džiovintais grybais,
tarkuoto fermentinio sūrio.

Gaminimas:

Baklažaną perpjoviau pusiau, sutepiau aliejumi ir 15 min. pašoviau į orkaitę (perpjauta puse dėjau ant kepimo popieriaus).

Keptuvėje pakepinau smulkiai pjaustyta papriką, tarkuotą morką, svogūną, kartu sudėjau ir jau apkepusio baklažano vidų (reikia labai gerai išskobti, kad liktų tik „laivelis" iš odelės).

Prieš baigiant kepti daržovėms, sudėjau grikius, viską pagardinau prieskoniais ir druska.
Paruoštą įdarą sudėjau į baklažano „laivelius", sudėjau ant kepimo popieriaus ir dar orkaitėje kepiau 15–20 min. (kepimo pabaigoje ant įdaro užbėriau sūrio).

Skanaus!