Vaflių receptų yra begalybė, bet visad stengiuosi gaminti kuo sveikesnį variantą. Jokiu būdu nepersaldinam, o jei kam truks saldumo, jį kuo puikiausiai pakeis šviežios uogytės ir medus arba klevų sirupas, kuriuo aš šį kartą ir gardinau vaflius.

Ingredientai:

2 kiaušiniai;
pusantro puodelio pieno;
3 valg. šaukšt. kokosų aliejaus;
1 valg. šaukšt. medaus;
1/2 arbat. šaukšt. cinamono;
1/4 arbat. šaukšt. valgomosios sodos;
pusantro puodelio pilno grūdo miltų;
1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
1/8 arbat. šaukšt. druskos;

Patiekimui: mėlynių (arba kitų uogų ar vaisių), skaldytų migdolų ir klevų sirupo.

Gaminimo eiga

Įkaitinam vaflinę.

Dubenyje išplakame kiaušinius, įmaišome pieną, ištirpintą kokosų aliejų, medų, cinamoną ir sodą.

Suberiame miltus kartu su kepimo milteliais bei druska ir maišome iki tol, kol gausim tirštą vientisą masę.

Vaflinę papurškiam aliejumi ir kepam vaflius pagal instrukciją.

Gražiuosius vaflius paskaninam uogom, migdolais, klevų sirupu ir skanaujam kol dar šilti!

Jei norisi labiau „grūdėtų“ vaflių, galima į tešlą papildomai įdėti avižų arba maltų kviečių gemalų.

Jeigu norite sumažinti kalorjų skaičių iki visiško minimumo, vaflius galima patiekti su graikišku jogurtu.

Skanaus!

Aušra