Šie varškės virtinukai pagaminti pagal kiek netradicinį receptą, kadangi vietoj cukraus naudojau cukraus pudrą, tad virtinukai gaunasi ypatingai purūs, minkšti ir tiesiog tirpstantys burnoje.

2 porcijoms reikės:

200 g varškės
5 valg. š. miltų
4 valg. š. cukraus pudros
1 kiaušinis
žiupsnis druskos
1 arb. š. vanilinio cukraus

Gaminimas:

Visus ingredientus sudėkite į dubenį, sutrinkite šakute iki vientisos masės.

Imkite po gabalą tešlos ir ant šiek tiek miltais pabarstyto stalo suformuokite storą virvelę. Ją supjaustykite nedideliais gabalėliais, dėkite ant miltais pabarstytos lentelės ar lėkštės.

Nedideliame puode užvirkite vandenį, atsargiai sudėkite virtinukus. Kai visus sudėsite – pajundinkite puodą, kad virtinukai nesuliptų. Virkite apie 10 min. kol virtinukai sukietės. Patiekite su grietine, sviestu, cukrumi ar mėgstama uogiene.

Receptas iš Liucijos tinklaraščio: www.lithuanianintheusa.com

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją