Būtinai naudokite lašinukus, jie čia tinka labiau, kai kalba eina apie lydeką. O ir prieskonių negailėti reikia.
Reikės:
700 g lydekos filė,
2 svogūnai,
200 g lašinukų ( naudojau rūkytus, nors autorė rašo, kad reikia nerūkytų ir nesūdytų),
2 kiaušiniai,
druska ir pipirai pagal skonį,
aliejaus kepimui,
džiuvėsėlių apvoliojimui
Lydekos filė, lašinukus ir svogūnus sumalkite.
Berkite prieskonius, muškite kiaušinius ir gerai išminkykite. Iš pradžių atrodė skystoka masė, bet paminkius 5 min, ji sutvirtėjo.
Formuojame kotletukus, apvoliojame džiuvėsėliuose ir kepame įkaitintame aliejuje, kol gražiai iškepa.
Valgėme su troškintomis daržovėmis.
„Samčio užrašai“
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją (6)