Būtinai naudokite lašinukus, jie čia tinka labiau, kai kalba eina apie lydeką. O ir prieskonių negailėti reikia.

Reikės:

700 g lydekos filė,
2 svogūnai,
200 g lašinukų ( naudojau rūkytus, nors autorė rašo, kad reikia nerūkytų ir nesūdytų),
2 kiaušiniai,
druska ir pipirai pagal skonį,
aliejaus kepimui,
džiuvėsėlių apvoliojimui

Lydekos filė, lašinukus ir svogūnus sumalkite.

Berkite prieskonius, muškite kiaušinius ir gerai išminkykite. Iš pradžių atrodė skystoka masė, bet paminkius 5 min, ji sutvirtėjo.

Formuojame kotletukus, apvoliojame džiuvėsėliuose ir kepame įkaitintame aliejuje, kol gražiai iškepa.

Valgėme su troškintomis daržovėmis.
Lydekos kotletai