614 kcal

Jei neturite bolivinių balandų, greičiausiai spintelėje rasite grikių – jie irgi puikiai tiks. Jei naudosite šaldytas daržoves, jas šiek tiek apvirkite, o jei šviežias – pakepkite. Stiprumui užtikrinti ir aprūpinti baltymais dar uždėkite mėsos ar sūrio.

Reikės:

100 g virtų bolivinių balandų (maždaug 35 g nevirtų)
90 g brokolių
90 g žiedinių kopūstų
druskos, pipirų
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
1 virto burokėlio (75 g)
2 šaukštų šaldytų ar konservuotų kukurūzų (apie 25 g)
100 g kalakutienos arba vištienos
mėgstamų prieskonių vištienai kepti arba virti

Padažui:

2 šaukštų sojų padažo
2 šaukštų citrinų sulčių
1 šaukšto balzaminio acto
1 šaukšto alyvuogių aliejaus arba kepintų sezamų, riešutų aliejaus, jei norisi išskirtinesnio skonio

1. Mėsą išverdame arba iškepame su mėgstamais prieskoniais.

2. Brokolius ir žiedinius kopūstus supjaustome nedideliais gabaliukais. Man labiausiai patinka padalyti smulkesniais žiedynais. Apkepame keptuvėje, pagardiname druska ir pipirais. Arba apverdame pasūdytame vandenyje apie 3 minutes. Svarbiausia, kad daržovės nepervirtų ir neištižtų – geriau tegul būna kietokos nei košė.

3. Burokėlį supjaustome kubeliais. Suplėšome ar supjaustome vištieną.

4. Virtas kruopas, brokolius, žiedinius kopūstus sumaišome su kukurūzais ir vištiena.

5. Padažui sumaišome jo sudedamąsias dalis ir užpilame juo pasiruoštus produktus. Nesijaudinkite, ši mišrainė nepavandenys.

Daugiau puikių receptų rasite Beatos virtuvės knygoje "Lengva kasdienybė. Skanu ir lengva".

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)