I būdas – 295 kcal
II būdas – 317 kcal
III būdas – 305 kcal

Jei lašišą kepate, kai aplink šviežių daržovių nors vežimu vežk, tai tuomkart nieko tinkamesnio ir nesugalvosite nei dubenėlis salotų lapų su agurkais ir pomidorais. O jei sezonas ne tas arba žūtbūt norisi karšto garnyro – maišykite brokolius su perlinėmis kruopomis.

Reikės:

150 g lašišos

I būdas. Lašiša itališkai

1 mažos česnako skiltelės
žiupsnio džiovintų raudonėlių
šlakelio citrinų sulčių
druskos, pipirų

II būdas. Lašiša azijietiškai

0,5 šaukštelio spanguolių ar bruknių uogienės
1 šaukšto sojų padažo
1 nedidelės česnako skiltelės
1 cm ilgio tarkuotos imbiero šaknies
0,5 smulkintos aitriosios paprikos
druskos, pipirų

III būdas. Lašiša su garstyčiomis ir mangų čatniu

1 šaukštelio mangų čatnio
1 šaukštelio grūdėtųjų garstyčių
1 šaukšto citrinų sulčių
druskos, pipirų

Garnyrui:

150 g brokolių (maždaug 3 šakelių)
50 g virtų perlinių kruopų (maždaug 20 g nevirtų)
1 saulėje džiovinto pomidoro skiltelės (apie 10 g)
šaukštelio alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų

1. Kepame lašišą: pasirinktą prieskonių mišinį sumaišome, juo aptepame lašišą, dedame ją į kepimo popieriumi išklotą indą ir šauname į 200 °C temperatūros orkaitę. Kepame apie 12 minučių.

2. Brokolį supjaustome smulkesniais gabaliukais ir sumetame juos į verdantį pasūdytą vandenį. Paverdame 4–6 minutes, priklausomai nuo gabaliukų dydžio ir to, ar mėgstate brokolius valgyti kietesnius, ar minkštesnius. Bet kuriuo atveju brokoliai turi išlikti ryškiai žali.

3. Saulėje džiovintą pomidorą smulkiai supjaustome. Į nedidelį puodelį ar mažą keptuvę pilame šaukštelį alyvuogių aliejaus ir suberiame džiovinto pomidoro gabalėlius. Truputį pakepiname, kad jie pradėtų irti.

4. Tada suberiame virtas perlines kruopas, įpilame 2 šaukštus vandens ir dar pakaitiname, kad kruopos sušiltų. Sudedame brokolio gabalėlius ir išmaišome.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)