Reikės:

300 g varškės,
1 kiaušinis,
2 šaukštai cukraus,
1 bananas,
5-6 šaukštai miltų ( žiūrėkit patys kaip darosi tešla),
aliejaus virimui,
cukraus pudros apibarstymui.

Varškę ištrinti su cukrumi, įmušti kiaušinį, dėti sutrintą bananą ir gerai išmaišyti. Berti miltus ir maišyti. Tešla turi būti lipni ir tiršta, jei maišosi lengvai, berkite dar miltų. Tešla turi būti beveik minkoma, bet dar maišoma šaukštu.

Puode, kuriame virsime spurgas, įkaitiname aliejų.

Tešlą imame drėgnomis rankomis ir formuojame graikiško riešuto dydžio spurgytes. Verdame iki gražios spalvos ir kad vidurys būtų iškepęs. Užtruks apie 7 min.

Miltų nėra daug tešloje, bet voliojamos tarp rankų ir formuojamas rutuliukas padaro tokia plutelę, kurios dėka neprisigeria spurgos riebalų, o vidus būna minkštas.

Pabandykite.

Tai kada paskutinį kartą valgėte spurgas?