Vienas iš būdų valgyti sveiką ir natūralų maistą yra gaminti salotas. Ypač mėgstu tokias, kurios gali atstoti pagrindinį patiekalą. Vakarienės lėkštėje pagal mitybos specialistus turėtų gulėti baltyminis maistas su dideliu kalnu daržovių. Šios burokėlių salotos kaip tik tokios ir yra – sočios ir sveikos, gausios baltymų, aprūpinančios vitaminais, mineralais, antioksidantais ir skaidulomis.

Man jos yra nepaprastai skanios ir gomurį džiuginančios persipinančia skonių įvairove. Burokėlių natūraliam saldumui puikią atsvarą suteikia fetos sūrumas ir gražgarstės lengvas kartumas, ypatingu skoniu negalintiems pasigirti žaliesiems lęšiams kompaniją sėkmingai palaiko traškūs graikiniai riešutais ir cinkelio įnešantis mano mėgstamas raudonasis svogūnas. Visą skonių jūrą apjungia medaus ir garstyčių padažas.

Tikiuosi, ir jūs pamėgsite šias salotas!

BUROKĖLIŲ, LĘŠIŲ IR FETOS SALOTOS SU GRAIKINIAIS RIEŠUTAIS IR GRAŽGARSTE

2 porcijos

Salotos:

2-3 vidutinio dydžio kepti arba virti burokėliai
1,5 stiklinės virtų žaliųjų lęšių (apie 0,5 stiklinės nevirtų)
2-3 saujos gražgarstės
apie 100 g fetos ar ožkų sūrio
0,5 raudonojo svogūno, supjaustyto plonais pusžiedžiais
2 saujos lengvai apkepintų graikinių riešutų, šiek tiek pasmulkintų

Padažas:

5 šaukštai alyvuogių aliejaus
3 šaukštai citrinos sulčių
1 šaukštas medaus
1 šaukštas garstyčių
žiupsnelis druskos
žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų

Gaminimas:

1. Padažui visus ingridientus gerai išmaišome.

2. Salotoms skirtus ingridientus paskirstome į dvi lėkštes ir užpilame paruoštu padažu.

Skanaus!