Pagrindinės sudedamosios dalys – geras juodas šokoladas ir avokadas. Kai sakau geras juodas, turiu omenyje šokoladą, turintį mažiausiai 72 procentus kakavos sviesto. Purumui suteikti naudoju anakardžių pieną. Skonio sodrumui pastiprinti – geros kakavos miltelių. Saldumui – truputi agavų sirupo. Ir šiek tiek prieskonių – vanilės esencijos ir druskos.

Tiesa, deserto skonis ir saldumo lygis priklausys nuo naudojamo šokolado sudėtyje esančio kakavos sviesto procento ir cukraus. Tad gamindami šį desertą ragaukite ir skonį koreguokite pagal save – įberiant šaukštą kitą geros kakavos miltelų (ypač jei naudojate mažiau nei 70 procentų kakavos sviesto turintį šokoladą ir norisi sodresnio skonio) arba papildomai įdedant kokį šaukštą agavų/klevų sirupo.

Deserto skonis yra gana koncentruotas, todėl tiesiog prašosi ant pagaminto deserto užsiberti bet kokių lengvai paskrudintų ir susmulkintų riešutų. Riešutai visada tobulai sudraugauja su visokiausiais šokoladiniais desertais. Aš naudojau pistacijų riešutus. Taip pat puikiai tinka ir šviežios bei šaldytos uogos ar vaisiai.

O pabaigai lieka pridurti akivaizdžią tiesą – kad tai tiesiog super desertas. Avokadų ir juodojo šokolado, turinčio mažiausiai 60 procentų kakavos, nauda sveikatai niekas neabejoja.

ŠOKOLADINIS AVOKADŲ DESERTAS

4 porcijos

150 g gero juodo šokolado (72 – 80 proc)
3 vidutinio dydžio prinokę avokadai
1/4 stiklinės anakardžių pieno (arba bet kokio kito pieno ar grietinėlės)
1 šaukštas kakavos miltelių
1 šaukštas agavų sirupo
1,5 šaukštelio vanilės ekstrakto
žiupsnelis druskos
Papuošimui – švelniai paskrudinti ir susmulkinti riešutai ir/arba uogos ir/arba vaisiai

Gaminimas:

1. Pirmiausiai šokoladą ištirpiname. Atidedame, kad kiek praauštų.

2. Į maisto smulkintuvą/blenderį supilame šokoladą, sudedame avokadų minkštimą ir visus kitus ingridientus, išskyrus skirtus papuošimui. Gerai išplakame iki vientisos konsistencijos. Jei masė per tiršta, papildomai įpilame šaukštą kitą pieno. Paragaujame, ir jei reikia, skonį pakoreguojame papildomai šiek tiek įdedant kakavos miltelių ir/ar agavų sirupo.

3. Kremą sudedame į indelius. Jei valgysime ne iš karto, indelius uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą. Jei valgome iš karto, apibarstome riešutais ir/ar uogomis ir/ar vaisiais.

Skanaus!
Šaltinis
Temos
valgykimesveikiau.lt