Tešlai:

2 kiaušinių
250 ml 20 proc. grietinėlės;
60 g kvietinių miltų;
10 g sviesto;
25 g cukraus pudros;
žiupsnelio druskos.

Įdarui:

Persikai konservuoti
Medus 1 v.š.
Persikų konservavimo skystis 1 v.š.
Alyvuogių aliejus purškiamas 3 v.š.
Obuoliai 1 vnt.
Vyšnios 1 ž.
Mėlynės 1 ž.

1. Pirmiausia gaminame tešlą blynams: išlydome sviestą (bet neįkaitiname), kiaušinius lengvai suplakame šluotele. Į kiaušinių plakinį beriame miltų, pilame grietinėlę, druską, cukraus pudrą. Būtinai gerai viską išmaišome. Pabaigoje įpilame ištirpusį sviestą. Vėl gerai viską išmaišome. Tešla turi gautis vienalytė, be jokių gumulėlių.

2. Įkaitiname keptuvę, apipurškiame ją aliejumi arba konditerinio teptuko pagalba ištepame. Pasemiame šiek tiek tešlos ir tolygiai paskirstome po keptuvę. Kepame lietinį iš abiejų pusių maždaug po 60 sekundžių.

3. Medų ištirpiname ir sumaišome su persikų konservų skysčiu. Lietinius aplaistome padažu. Pridedame į vidų persikų, obuolių skiltelių, uogų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)