26 cm skermens formos pyragui reikės:

Kiaušinių tryniai 5 vnt.
Trešnės (šviežios arba šaldytos, be kauliukų, galima naudoti ir vyšnias) 900 g
Kvietiniai miltai 300 g
Vanilinis cukrus 1 arbat. šaukštelis
Kepimo milteliai 1 arbat. šaukštelis
Krakmolas 30 g
Sviestas 250 g
Kiaušinių baltymai 5 vnt.
Cukrus 125 g
Cukraus pudra 125 g
Vanilinis cukrus 1 arbat. šaukštelis
Vanilinis pudingas (milteliai) 40 g
Sviestas (skardai tepti) 10 g
Citrinos sultys 1 vnt

Gaminimo eiga:

1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Tada sudėkite kiaušinių trynius, įtarkuokite sviestą ir minkykite, kol tešla taps vientisa.

2. Suformuokite tešlos rutulį, įvyniokite jį į maistinę plėvelę ir dėkite 1 valandai į šaldytuvą.

3. Po to apvalią kepimo skardą ištepkite sviestu, tolygiai klokite į ją tešlą ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 20 minučių, kol pyrago pagrindas apskrus.

4. Uogas be kauliukų sumaišykite su krakmolu ir vaniliniu cukrumi.

5. Kai tešlos pagrindas iškeps, tolygiai paskirstykite ant jo trešnes ir grąžinkite pyragą į orkaitę apie 5-7 minučių (kol plaksite baltymą). Prieš dedant trešnes, pagrindą galite pabarstyti labai susmulkintais džiūvėsėliais, kokį 1 mm sluoksniuką. Pagrindas liks sausesnis.

6. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Į baltymus po truputėlį berkite cukrų ir nenustodami plakite, kol neliks cukraus kruopelių.

7. Pabaigoje į baltymų masę įplakite truputį citrinos sulčių ir vanilės skonio pudingo miltelius.

8. Baltymų masę sudėkite ant trešnių.

9. Šaukite pyragą į 150 laipsnių karščio orkaitę 3-5 minutėms.

10. Atvėsinkite.

Skanaus :)

Jurgita L.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)