Ingredientai (3 asm.):

Biskvitas:

200 g saldaus kondensuoto pieno
200 g natūralaus jogurto (naudojau „Dobilas“)
1 stiklinė (250 ml) miltų (naudojau speltos)
1/4 a.š. kepimo miltelių
1,5 v.š. cukraus pudros
1/2 a.š. sodos
1 a.š. citrinos sulčių
1,5 v.š. aliejaus
1/2 a.š. vanilės ekstrakto (geriau būtų migdolų, bet neturėjau)

Kremas:

250 g maskarponė
250 ml grietinėlės (naudojau 36 proc.)
3 v.š. cukraus pudros

200 ml stirpios juodos kavos (jei negeriate kavos, galite naudoti pakaitalą)
Kakava papuošimui

Paruošimas:

1. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir cukraus pudra.

2. Į dubenį pilame jogurtą, kondensuotą pieną ir gerai išplakame.

3. Miltus beriame į jogurto-pieno masę ir permaišome (jei plakate mikseriu, maišykite mažiausiu greičiu).

4. Sodą nugesiname citrinos sultimis (mišinys turi suputoti), pilame į tešlą ir atsargiai permaišome.

5. Į tešlą pilame aliejų ir permaišome dar kartą.

6. Tešlą pilame į kepimo formą (pas mane 31*21) išklota kepimo popieriumi, išlyginame ir kepame iki 165 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.

7. Kol biskvitas kepa, paruošiame kavą (man padėjo kavos aparatas).

8. Ištraukiame biskvitą iš kepimo formos ir atvėsiname.

9. Kol vėsta biskvitas, paruošiame kremą.

10. Išplakame grietinėlę su maskarpone iki standžios masės.

11. Surenkame desertą: iš biskvito išpjauname bokalo dydžio apskritimus. Pamerkiame juos į kavą. Dedame ant bokalo dugno, ant viršaus kremą ir pakartojame dar kartą (biskvitas, kremas).

Apibarstome kakava ir desertą pastatome į šaldytuvą mažiausiai 2 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)