Kapotai tešlai reikės:

180 g miltų
150 g gabaliukais supjaustyto sviesto
2 kiaušinių tryniai
40 g vandens
20 g bulvių krakmolo
10 g cukraus
4 g druskos

Miltus, krakmolą, cukrų ir druską sumaišome su sviesto gabaliukais. Maišome tol, kol masė tampa panaši į smėlį. Pilame vandenį, sudedame trynius ir vėl viską maišome, kol masė taps tešla. Tešlą susukame į plėvelę ir paliekame šaldytuve. Thierry tešlą ruošia iš vakaro.

Rabarbarų įdarui

300 g rabarbarų
100 g cukraus

Rabarbarus iš vakaro supjaustome 1-1,5 cm gabaliukais. Apibarstome cukrumi, kad rabarbarai paleistų sultis.

Rabarbarų padažui

100 g rabarbarų sulčių
100 g cukraus
5 g bulvių krakmolo

Rabarbarus atskiriame nuo sulčių. Į sultis dedame cukrų ir krakmolą, viską gerai išmaišome.

Tešlą iškočiojame kokio norime storio. Thierry pataria – iki 2,5-3 milimetrų storio. Dedame tešlos gabalą į formelę, uždedame rabarbarų ir kišame į orkaitę. Kepame 170-175 laipsnių karštumo orkaitėje 20-30 minučių. Tada ištraukiame, formelę iki viršaus pripilame padažo ir kepame dar 20-30 minučių toje pačioje temperatūroje. Kai tartaletė iškepa, paliekame 4-5 valandoms, kad atvėstų.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)