Kiekvienas turi savo vaistų nuo pagirių: vieni prieš miegą išgeria vandens, kiti suvalgo bananą, kalio kiekiui atkurti, treti kažką pasikepa, kad patenkintų sūraus maisto poreikį, ar paprasčiausiai skuodžia į artimiausią greito maisto užkandinę taip greitai, kaip tik leidžia pagiringos kojos.

Deja, tačiau dažniausiai tokios priemonės nuo pagirių neapsaugo. Tampa akivaizdu, kad labai svarbu teisingai nuspręsti, ką dėti į savo organizmą praėjus kelioms valandoms po to, kai jis buvo išvakarėse apnuodytas.

Kokį patiekalą paruošti? Kas vėl man leis pasijusti žmogumi? Kas akimirksniu pagerins savijautą ir nereikalaus didelių pastangų? Tai dažniausi klausimai, kurie kankina pagirių kamuojamus žmones, kurie ryte apsiblausę pagaliau pasiekia šaldytuvą.

Būkite ramūs, „The Independent“ paklausė devynių gerbiamų virtuvės šefų, virėjų ir apie maistą rašančių tinklaraštininkų, ką turėtų pusryčiams pasigaminti pagirių kamuojami žmonės. Taigi, prašom.

Mačia, peruvinė pipirinė ir baltymai

Buvęs modelis ir televizijos laidas apie maistą vedanti Lorraine Pascale dalijasi savo patirtimi: „Mano pagrindinis vaistas nuo pagirių yra produktų derinys, kuriam atrasti man prireikė ilgų metų, tačiau ji man iš tikrųjų padeda. Sumaišykite šiek tiek Mačios žaliosios arbatos (angl. Matcha Green Tea), įberkite truputį peruvinės pipirinės miltelių (angl. Maca) ir šiek tiek baltymų miltelių. Tai iš tiesų mane pažadina ir įveikia pagirias!“

Žali tirštieji kokteiliai

„Michelin“ žvaigždutėmis apdovanotas šefas Adamas Simmondsas, vadovaujantis Londone esančiam „Pavillion“ dalijasi savo patirtimi: „Sakyčiau, kad visada padeda žali tirštieji kokteiliai. Arba, jeigu reikia kažko maistingesnio, be lukštų virti kiaušiniai ant skrudintos duonos su smulkintu avokadu ir sėklomis, pavyzdžiui, sėmenų, saulėgrąžų ar šalavijo. Abu jie organizmui sugrąžina taip reikalingus vitaminus ir maistines medžiagas, o tirštasis kokteilis dar suteikia ir nemažai skysčių. Mano žali tirštieji kokteiliai paprastai pagaminti iš kokosų vandens, špinatų, agurkų, žalių obuolių, vynuogių ir kivių“.

Kaimiškai paruošti kiaušiniai

Virtuvės šefė, televizijos laidų vedėja ir apie maistą rašanti Sophie Michell sako: „Jau praėjo tie laikai, kai po vakarėlio ieškodavau greitai pakepinto patiekalo. Kitą dieną, kad nubusčiau, man reikia jausti daug skonio. Man patinka meksikietiški „Huevos Rancheros“ (meksikietiški pusryčiai iš kiaušinių, red.) ar kažkas panašaus. Pabandykite iškepti kiaušinius su svogūnais, aitriaisiais pipirais, pomidorais, paskui įberkite truputį fetos sūrio, riekelėmis pjaustyto avokado. Visa tai įvyniokite į kukurūzų tortilijas ar lavašus. Taip pat mėgstu žalią vingrūne pagardintą tirštąjį kokteilį (jis iš tikrųjų padeda)“.

Baltymų blyneliai

Treneris Joe Wicksas pasakoja, kokios priemonės jam padeda įveikti pagirias: „Visada žmonėms sakau, kad galima kartais nuklysti, jeigu kitą dieną sugrįžti į doros kelią. Jeigu buvote kiek apsvaigę nuo alkoholio ir kankina pagirios, treniruotės ir teisinga mityba išvalys jūsų galvą ir leis pasijusti geriau. Tad aš tai ir darau, o po treniruotės apdovanoju save keliais skaniais baltymų blynais, kurie atrodo bjauriai, bet iš tikrųjų suteikia energijos mano kūnui, kad galėčiau grįžti į trasą!“

Sušiai

„Duck and Waffle“ vyriausias šefas Tomas Cenci dalijasi savo patirtimi: „Man pagirias įveikt padeda sušiai. Žinau, kad kaip pusryčių patiekalas tai skamba keistai, tačiau dažniausiai, jeigu būnu išgėręs, neatsikeliu anksti. Paprasti umami skoniai ir ryžių saldumas tikrai padeda iš organizmo išvalyti toksinus“.

Angliški pusryčiai

„YouTube“ kanalo „SORTEDfood“ šefas Benas Ebbrellis pasakoja: „Kalbant apie pusryčius per pagirias, turite du pasirinkimus: arba norite valgyti viską, arba norisi rinktis sveiką maistą. Jeigu pirmas variantas, nieko negali būti geriau už angliškus pusryčius: pupelės, skrudinta duona, dešrelės, kiaušiniai, daug visko. Jeigu antras variantas, siūlyčiau mūsų bananų „Soothie“. Jame yra pieno, kuris mažina pykinimą, juodojo šokolado, kuris veikia kaip antidepresantas, ir natūralaus banano gerumo. Nulupkite bananą ir sulaužykite į kelias dalis, sutrinkite su sauja pekano riešutų ir šaukštu medaus. Plakite iki vientisos masės ir pamažu supilkite nedidelę stiklinę. Mėgaukitės!“.

Greiti ryžiai

Štai ką siūlo Londono restorano „Gunpowder“ įkūrėjas Harneetas Baweja: „Aš nuo pagirių gydausi ryžiais, kuriuos sumaišau su svogūnu, pomidoru, imbieru ir česnaku, pakepu viską su kiaušiniu ir bet kokiu likusiu maistu, kurį turiu šaldytuve. Tai greitas ir paprastas patiekalas. Ryžiai sugeria visą alkoholį“.

Kiaušiniai ir špinatai

Anna Hansen iš Londono restorano „The Modern Pantry“ pasakoja: „Aš griebiuosi virtų kiaušinių, „Yuzu hollandaise“ ir paprastai virtų špinatų, be to skrudintos duonos ir sviesto. Kaip galite iš to suprasti, man norisi riebaus maisto.

Kažkas man kažkada sakė, kad toksinams pašalinti organizmui reikia riebalų, tad kas aš tokia, kad ginčyčiausi!

„Yuzu Hollandaise“: ištirpinkite 250 gramų nesūdyto sviesto, atskirai išplakite tris kiaušinio trynius, vieną visą kiaušinį ir 60 mililitrų kvapniojo mandarino sulčių ir šiek tiek citrinos sulčių. Padėkite tai virš puodo su nestipriai verdančiu vandeniu tačiau vanduo dubens apačios liesti neturi. Plakite tol, kol pradės tirštėti. Tada nuimkite nuo ugnies ir vis dar plakdami supilkite į šią masę šiltą sviestą. Pagardinkite prieskoniais“.
Omletas su špinatais

Nekasdieniška košė

Benas Tishas iš „Salt Yard Group“ dalijasi savo patarimais: „Kai prieš kelerius metus dirbau viešbutyje, per pusryčius būdavo daug pagiringų. Tada paklausiausias buvo dubenėlis kreminės košės su rudojo cukraus briulė ir nemažu kiekiu viskio ant viršaus. Paskui suvalgai sočius škotiškus pusryčius su juodu ir baltu pudingu, ir bulvių skilindžiu!“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)