O tiems, kurie nemėgsta naujovių, siūlome išbandyti du paprastus, tačiau labai skanius pyragų receptus.

Burnoje tirpstantys „Baileys“ likerio skonio pyragaičiai

Ingredientai:

2 šaukštai sviesto
0,5 šaukštelio kakavos
1 kiaušinis
2 šaukštai „Baileys“ likerio
3 šaukštai rudojo cukraus
3 šaukštai miltų
žiupsnelis druskos
žiupsnelis kepimo miltelių
žiupsnelis cukraus pudros

Paruošimas:

Sviestą įdėkite į puodelį, kurio talpa būtų apie 350 ml, o puodelį su sviestu įdėkite į mikrobangų krosnelę 10-20 sekundžių, kol sviestas ištirps.

Sviestui ištirpus, sudėkite kakavą, viską išmaišykite, įmuškite kiaušinį, supilkite „Baileys“ likerį ir viską gerai išplakite su šakute. Išplakus masę, įdėkite cukrų, miltus, kepimo miltelius ir plakite iki kol masė pasidarys tiršta.

Tuomet dėkite puodelį su mase į mikrobangų krosnelę ir kepkite 2min. Patikrinkite, ar pyragaitis iškepė, mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš pyragėlio pagaliukas turi būti švarus. Pyragaičiui iškepus, ant jo viršaus užpilkite „Baileys“ likerio, pabarstykite cukraus pudra.

Mėlynių keksiukai puodelyje

Ingredientai:

2 šaukštai sviesto
1 kiaušinis
1 šaukštas pieno
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
3 šaukštai rudojo cukraus
4 šaukštai miltų
žiupsnelis cinamono
3 šaukštai mėlynių
žiupsnelis kepimo miltelių

Paruošimas:

Sviestą sudėkite į 350 ml puodelį ir uždėkite į mikrobangų krosnelę 10-20 s, iki kol sviestas ištirps. Jam ištirpus, sudėkite kiaušinį, pieną, vanilės ekstraktą, druską, viską sumaišykite, sudėkite mėlynes, miltus, kepimo miltelius ir viską išplakite iki vientisos masės.

Visą tokią masę kepkite mikrobangų krosnelėje apie 2 min. Skaniausia tokį mėlynių keksiuką valgyti kol jis dar šiltas.

Migdolų pyragas su rabarbarais

Ingredientai:

100 g sviesto
175 g rudojo cukraus
35 g rupių ruginių miltų
120 g migdolų miltų
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
2 valg. š. pieno
5 kiaušinių
300 g nuluptų ir supjaustytų rabarbarų
Cukraus pudros papuošimui

Paruošimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 170ºC temperatūros. Kepimo formą (22 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi.

Į dubenį sudėkite gabalėliais sulaužytą šokoladą ir sviestą. Dubenį dėkite ant puodo su verdančiu vandeniu taip, kad dubens dugnas nesiektų vandens. Kaitinkite ant šios garų vonelės, kartais pamaišydami, kol šokoladas ir sviestas ištirps.

Nuimkite dubenį nuo puodo. Suberkite cukrų, miltus ir migdolų miltus. Gerai išmaišykite. Įmaišykite vanilės ekstraktą ir pieną.

Įmuškite kiaušinius, sudėkite supjaustytus rabarbarus ir dar kartą gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Paruoštą masę supilkite į kepimo formą. Viršų uždenkite lakštu folijos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 minučių.

Iškeptą pyragą kepimo formoje atvėsinkite iki kambario temperatūros. Tuomet dėkite į šaldytuvą ir palaikykite 3-4 valandas ar per naktį.

Atšalusį pyragą išimkite iš kepimo formos, perdėkite į lėkštę, apibarstykite cukraus pudra.

Persimonų pyragas

Ingredientai:

4 persimonai
3 kiaušiniai
1 stiklinė grietinės
100 gramų migdolų
175 gramų miltų
125 gramų cukraus
2 šaukštai sviesto
1 šaukštelis kepimo miltelių
0,5 šaukštelis cinamono

Paruošimas:

Pradžioje iš persimonų išpjauname sėklas bei juos sutriname plaktuvu, kol gausis vientisa masė. Tuomet į ją sudedame miltus, kiaušinius, cukrų, grietinę, sviestą, cinamoną, kepimo miltelius bei kapotus riešutus.

Tada gautą masę plaktuvu suplakite iki vientisos masės. Į sviestu suteptą kepimo formą supilkite tešlą. Kepkite iki +200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes. Iškeptą pyragą galite puošti glazūra, kokoso drožlėmis, šokoladu arba tiesiog cukraus pudra. Skanaus!