2–3 porcijoms

500 g vištų kepenėlių;
1 vidutinio dydžio žiedinis kopūstas;
4 didelės morkos;
4 pomidorai;
3 skiltelės česnako;
400 ml vandens;
žiupsnis džiovintų čiobrelių;
žiupsnis rūkytos saldžiosios paprikos miltelių;
pagal skonį druskos ir pipirų;
šlakelis aliejaus.

1. Užkaiskite puodą su vandeniu, suberkite stambiai supjaustytas morkas, žiedynais išskirstytą žiedinį kopūstą ir kubeliais susmulkintus pomidorus. Vandens turi būti tiek, kad apsemtų daržoves.

2. Įkaitinkite keptuvę su šaukštu aliejaus ir sudėkite stambiai supjaustytas kepenėles. Pakepkite jas 10 minučių, suberkite smulkintą česnaką ir, kai jis paskrus, viską suverskite į verdančias daržoves.

3. Pagardinkite čiobreliais, pipirais, druska ir rūkyta paprika, sumažinkite kaitrą ir troškinkite apie 45 minutes.

Saldi rūkyta paprika yra tikras atradimas – troškiniams ji suteikia nuostabų dūmo skonį (lyg troškintumėte ant laužo), kuris itin dera su pomidorais.

Daugiau gardžių receptų lieknėjantiems rasite naujojoje knygoje „Lieknieji gurmanai“.