6 porcijoms reikės:

1 išdarinėtos žąsis (3-3,5 kg),
1 didelio supjaustyto svogūno,
1 didelio rūgštaus supjaustyto obuolio,
1/4 stiklinės vištienos sultinio,
6 stiklinių pakepintų šviežių duonos trupinių,
1/2 stiklinės serbentų ar razinų,
1/4 stiklinės susmulkintų ir pakepintų migdolų,
1/4 stiklinės susmulkintų petražolių,
1 šaukštelio džiovintų šalavijo lapų,
1/4 šaukštelio druskos bei juodųjų pipirų,
1/3 stiklinės vištienos sultinio.

Paruošimo laikas: 20 minučių
Virimo laikas: 8 minutės
Kepimas: 2 valandos
Atvėsimo laikas: 15 minučių

Nedideliame puode sumaišykite svogūną, obuolį ir ketvirtadalį stiklinės sultinio. Užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir virinkite penkias minutes, kol svogūnas ir obuolys suminkštės. Dideliame dubenyje sumaišykite svogūnų mišinį, trupinius, serbentus, migdolus, petražoles, šalaviją, druską ir pipirus. Sumaišykite su trečdaliu stiklinės sultinio.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Nuplaukite ir nusausinkite žąsį. Iešmu subadykite krūtininę dalį, kojas ir aplink sparnelius. Prikimškite įdaro ir dėkite į kepimo formą.

Likusį įdarą sudėkite į aliejumi pateptą indą, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą. Kepkite žąsį dvi-dvi su puse valandos. Per likusį pusvalandį uždengtame inde pakepkite likusį įdarą. Vėsinkite žąsį 15-20 minučių, supjaustykite ir patiekite.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)